De juiste prijs

KOEN WAUTERS, hier met Sergio over 'De juiste prijs'. 'Het is wat het is: een pretentieloos spelletje.'

Maandag 23/8, 17.55 – vtmAlles komt terug, wil het tv-cliché. En dus laat vtm in deze tijd van besparingen prijsbewuste spelkandidaten opnieuw naar De juiste prijs raden. Wijlen Jan Theys is er om begrijpelijke redenen niet meer bij: vanaf nu mag Koen Wauters – samen met Sergio, jawel – het legendarische programma in goede banen leiden.

Jan Theys was al een monument toen jij als presentator je neus aan het vtm-venster kwam steken. Heb je nog herinneringen aan de man?

Koen Wauters: Ik ben hem ongetwijfeld tegengekomen, maar eerlijk gezegd zit dat allemaal nogal ver. Voor mij was het door de Clouseaugekte toen een megadrukke periode. Ik herinner mij wel nog dat ik De juiste prijs op tv zag, met Theys als een heel bekwame vakman.

Hoe hebben jullie het oerspelletje, toch een van de oudste tv-formats, naar de 21e eeuw gebracht?

Wauters: Er zit tegenwoordig een pak meer vaart in De juiste prijs, omdat we in één aflevering veel meer spelletjes brengen. Er zijn nieuwe bedacht, maar natuurlijk hebben we ook enkele klassiekers behouden. Denk maar aan de Matterhorn: het spel waarbij het kartonnen bergbeklimmertje niet mag zakken. Ook de toon van het spel is aangepast aan vandaag: we doen alles met een knipoog.

Vandaar de inbreng van Sergio die als de wervende stem uit het ijle vertelt wat voor moois er te winnen valt?

Wauters: Helemaal, al zal Sergio in tegenstelling tot de legendarische Pierre van weleer wel in beeld zijn. Met Serge erbij weet je dat sfeer verzekerd is. Hij vliegt er altijd in. Een andere knipoog in De juiste prijs zijn onze streelmeisjes. Herinner je de hostesses die vroeger de te winnen voorwerpen met een streelbeweging aanprezen? Onze nieuwe meisjes zullen dat met een zelfrelativerende glimlach doen.

Je zal ‘De juiste prijs’ ook presenteren als live-evenement vanuit het nieuwe Brusselse casino Viage. Heeft het spel een zeker Las Vegas-gehalte?

Wauters: Absoluut, daar doen ze dat trouwens al langer. Het wordt een avondvullend evenement waarbij iedereen ouder dan achttien kan mee-spelen. Het is iets nieuws voor mij, maar dit lijkt me een leuk avondje uit voor de familie te kunnen worden.

‘De juiste prijs’ wordt in de vooravond uitgezonden. Zal het daar zijn kijkers vinden?

Wauters: Het zit er volgens mij alleszins beter dan in primetime. Daarvoor is de kijker vandaag de dag al wat te veel gewoon. Kijk, De juiste prijs is maar wat het is: een pretentieloos leuk spelletje. Raden hoeveel iets kost, zo simpel is het. Daarom dat ik het absoluut wilde presenteren. Ik was binnen vtm al enkele jaren vragende partij voor een eenvoudig spelprogramma.

Maak je je geen zorgen over de kijkcijfers? Een paar jaar geleden heb je als trouwe vtm-soldaat in de vooravond de quiz ‘1&70’ gepresenteerd?

Wauters: Dat startte toen met hoge ambities: marktaandeel afsnoepen. Aanvankelijk lukte dat ook, maar nadien vielen de cijfers terug. Ach, eigenlijk moei ik me niet zo met zaken als kijkcijfers en programmering. Wat voor mij telt, is dat ik als presentator een gevarieerde keuze kan maken. En met Ik weet wat je deed, nu De juiste prijs en binnenkort weer Idool heb ik verre van te klagen.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content