Walter Huston (1884-1950)

Tak: De stamvader

Profiel: Walter Houghston (zo werd de naam oorspronkelijk geschreven) was van Canadese origine en maakte zijn naam op Broadway. In 1929 trok hij naar Hollywood, waar hij uitgroeide tot een gewaardeerde karakteracteur.

Bekend van:The Treasure of the Sierra Madre van zijn zoon John. Walter kreeg trouwens een oscar voor zijn rol van oude goudzoeker.

John Huston (1906-1987)

Tak: Zoon van Walter

Profiel: Een van de legendarische filmmakers van de 20e eeuw, een persoon die niet enkel wegens zijn films tot de verbeelding spreekt. Schreef, schilderde, acteerde, regisseerde en ging graag jagen op groot wild. Trouwde vijf keer en had in totaal vijf kinderen bij drie van zijn vrouwen. Was de inspiratie voor Clint Eastwoods vertolking in White Hunter Black Heart.

BEkend van: onder meer The Maltese Falcon, The Treasure of the Sierra Madre (goed voor een oscar), The African Queen en The Man Who Would Be King (als regisseur);

Tony Huston (1950-)

Tak: Zoon van John, broer van Anjelica

Profiel: Tony probeerde het even in de filmwereld, maar heeft zich al meer dan 15 jaar teruggetrokken en werkt nu als valkenier. Is getrouwd met de Amerikaanse (soap)actrice Pat Delaney.

Bekend van: het script van John Hustons laatste film The Dead (waarvoor hij een oscarnominatie kreeg).

Anjelica Huston (1951-)

Tak: Dochter van John

Profiel: Begon als actrice in de films van haar vader, maar probeerde het daarna een tijdje als fotomodel. Kwam begin jaren ’80 terug op het voorplan en is nu een gerespecteerde naam in Hollywood. Regisseerde ook al drie films.

Bekend van:Prizzi’s Honor (waarvoor ze een oscar kreeg als beste vrouwelijke bijrol), The Witches, The Grifters, The Addams Family.

Danny Huston (1962-)

Tak: Zoon van John, halfbroer van Anjelica en Tony

Profiel: Danny begon zijn carrière halverwege de jaren ’80 als regisseur, maar wijdt zich nu al tien jaar volledig aan acteren. Hij speelde bijvoorbeeld Nicole Kidmans verloofde in Birth. Was een tijdje getrouwd met actrice Virginia Madsen.

Bekend van:Mr. North (als regisseur); 21 Grams, Birth, The Aviator (als acteur).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content