De heren van de tijd

Eerste zin Ik zou deze geschiedenis kunnen beginnen met de verwarrende vondst van het lichaam van een van de rijkste mannen van het land.

Tijdens een boekpresentatie in het Baskische Vitoria wordt een steenrijke ondernemer dood aangetroffen, vergiftigd met cantharide – beter bekend als Spaanse vlieg. Toeval of niet, dat afrodisiacum speelt een belangrijke rol in de historische roman over Vitoria die die avond wordt voorgesteld. De politie moet daarnaast ook nog de verdwijning van twee zusjes oplossen. In het begin lijken de twee zaken niets met elkaar te maken te hebben, maar inspecteur Unai López de Ayala ontdekt dat veel sporen naar de geheimzinnige auteur van de roman leiden.

Eva García Sáenz de Urturi gebruikt haar geboortestad als decor voor haar misdaadtrilogie met als spil Unai, een reusachtige, tragische held met een ingewikkelde stamboom. De drie boeken – De stilte van de witte stad, De riten van het water en nu De heren van de tijd – zijn een wereldwijd succes en stellen niet teleur: de verhaallijnen zijn verrassend, de couleur locale is onweerstaanbaar en de misdadigers lijken op het eerste gezicht mensen zoals u en ik. Fans van middeleeuwse geschiedenis en archeologie blijven evenmin op hun honger zitten. Met deze trilogie zult u zich in een lange thuisblijfzomer zeker niet vervelen.

De heren van de tijd ****

Eva García Sáenz de Urturi, Boekerij (oorspronkelijke titel: Los señores del tiempo), 480 blz., ? 20,99

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content