De getuige

Artiest (Tsar B) en producer

Justine Bourgeus

‘Ikraaan is uniek. Voorlopig toch, want ze gaat ongetwijfeld anderen inspireren. Uniek van haar teksten, haar missie, haar stem tot de kleine buiginkjes die ze maakt en die ik in Vlaanderen nog nooit gehoord had. Haar mama en haar zus zingen blijkbaar ook zo, zei ze me.

‘Soms vraag ik me wel af of mensen haar confronterende teksten aan zullen kunnen. Er wordt zelden over mentale gezondheid gezongen in het Nederlands en in je moedertaal komt alles sowieso harder binnen. Als iemand er zich dan toch aan waagt, is het meestal met nogal wat schroom – de Vlaming worstelt met zijn emoties, hè. Maar Ikraaan slaagt er wel in om zonder al te grote omwegen over haar problemen te zingen. Zelfs veel dingen waarvan ik dacht dat ze metaforisch waren, blijken haar gewoon echt overkomen. Wat ook maakt dat je nooit doorhebt dat je met een 22-jarige aan het praten bent. Ze is echt een oude ziel.

‘Ik zie geen enkele reden waarom ze geen Vlaamse klassieker zou kunnen worden. Ik vermoed wel dat ze zachtjesaan weg zal gaan van de elektronica – die evolutie voel je al op de plaat die we nu maken – en meer echte liederen gaat brengen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content