U kunt ongetwijfeld tien Halloweenkostuums opnoemen die slimmer, origineler én sexyer zijn dan een Wonder Woman-outfit, maar verwacht u eraan dat het diep uitgesneden pakje met sterrenslip dit najaar alomtegenwoordig zal zijn, want de stripfiguur is echt wel weer een dingetje, dankzij de kaskrakende gelijknamige film.

Wonder Woman is een personage van DC Comics, uit hetzelfde universum als Batman en Superman. Deze dochter van amazonekoningin Hippolyta wil de wereld beschermen met haar Lasso der Waarheid, haar geloof in het goede en haar bovenmenselijke kracht. Na talloze strips en een tv-serie is Wonder Woman, gereïncarneerd door actrice Gal Gadot, nu naar het grote scherm vertaald. De film, met verder ook Chris Pine en Robin Wright, brak tijdens het openingsweekend in de VS zelfs het bezoekersrecord van Fifty Shades of Grey, óók een film met zweepjes.

Een van de redenen waarom Wonder Woman het zo goed doet, is omdat het titelpersonage volgens velen een voorbeeldfunctie vervult. Psycholoog William Moulton Marston bedacht haar in 1941 ook als antwoord op al dat testosteron van de vele mannelijke superhelden. Hij was overtuigd van de educatieve meerwaarde van strips en wilde een positief rolmodel voor jonge meisjes creëren. Girl power stond voor Marston overigens gelijk aan fysieke power. ‘De kwaliteiten van vrouwen worden als minderwaardig beschouwd omdat vrouwen lichamelijk zwak zijn’, aldus de psycholoog. En dus moest Wonder Woman én mooi én lief én sterk zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content