De Farrows vs. Allen

© The LIFE Picture Collection via

Van 1979 tot 1992 vormt Woody Allen een koppel met actrice Mia Farrow. Samen maken ze dertien films. In 1992 vindt Farrow naaktfoto’s die Allen gemaakt heeft van Soon-Yi Previn, haar 21-jarige adoptiedochter uit een vorig huwelijk. Hij bekent dat hij een seksuele relatie met haar heeft. Ondanks een leeftijdsverschil van 34 jaar trouwen Allen en Previn in 1997. Ze zijn nog steeds samen en brachten twee adoptiekinderen groot.

In augustus 1992 beschuldigt de actrice haar ex ervan dat hij zijn zevenjarige adoptiedochter Dylan seksueel heeft misbruikt. De zaak komt hetzelfde jaar nog voor. Allen wordt vrijgesproken bij gebrek aan bewijs, maar hij verliest de voogdijstrijd.

Dylan Farrow is het misbruik blijven aanklagen. In 2013 en 2014 krijgen haar pijnlijke getuigenissen veel meer gehoor dan in de jaren negentig. Volgens broer Moses zette hun moeder de kinderen tegen Allen op. Broer Ronan Farrow, de journalist die Harvey Weinstein ontmaskerde als een seksueel roofdier en bijgevolg een sleutelfiguur in de MeToo-beweging, verdedigt zijn zus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content