De droevige avonturen van Tony

Wie After Life wil (her)bekijken, bereidt zich maar beter goed voor. Drie terugkerende momenten waarop je de doos Kleenex dichtbij moet houden.

3. Tony op de begraafplaats

Voor het graf van Tony’s vrouw staat een bankje waarop hij weleens de oudere weduwe Anne aantreft. Hun gesprekken waren in het eerste seizoen vooral van droefenis doordrongen, daarna werden ze gaandeweg filosofischer. Ook in de nieuwe jaargang blijft deze prachtige vriendschap een van de pijlers waar After Life op rust: Anne leert Tony zowaar het verschil tussen een Rolls-Royce en een dode prostituee kennen.

2. Tony in het rusthuis

In elke aflevering van de eerste twee seizoenen zag je Tony binnenwippen in het Autumnal Leaves Care Home, waar zijn demente vader Ray de dood afwachtte. De scenes met acteur David Bradley – Argus Filch uit Harry Potter – zijn grappig, intriest en instant herkenbaar voor iedereen die al een ouder heeft zien aftakelen. In seizoen drie blijft Tony in het rusthuis opduiken: hij gaat bij een andere demente man op bezoek, die in hem zijn zoon ziet.

1. Tony met de laptop

Tony’s overleden vrouw Lisa is drie seizoenen lang aanwezig op de vele homevideo’s die hij op elk vrij moment op zijn laptop bekijkt. Zoals clips van practical jokes (hij die haar met een voetbaltoeter de schrik van haar leven bezorgt, bijvoorbeeld), huiselijke scènes (al dan niet met hond) en een videodagboek dat ze tijdens haar laatste verblijf in het ziekenhuis voor hem maakte. Gervais gaf aan The Daily Mail toe dat dit zijn ode is aan Jane Fallon, de vrouw met wie hij al sinds 1982 – kinderloos – samen is. ‘Ik wilde tonen hoe leuk onze manier van leven is. Het gaat bij ons niet om romantische dinertjes en tochtjes in een gondola, het gaat om niet kunnen wachten tot je thuis bent omdat je samen zoveel lol beleeft.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content