De comebacks van het jaar! (en hoe blij waren we ermee?)

DALLAS

DALLAS

AANTAL JAREN WEGGEWEEST 21

WAAR Na jarenlange speculaties over een verfilming van de legendarische serie uit de jaren tachtig maakte de familie Ewing toch weer haar opwachting op de televisie. In de zomer ging op de Amerikaanse zender TNT het vernieuwde Dallas van start: geen remake, maar een vervolg waarin de zonen van JR en Bobby bikkelen om de macht over de Southfork Ranch. De reeks sloeg aan in de VS en elders in de wereld, eind januari gaat het tweede seizoen al van start.

DE MOEITE Voor nostalgisch aangelegde zielen misschien voor even, maar een dramareeks die brokken kan maken, was deze nieuwe Dallas toch niet. De serie zal wel voor altijd het laatste wapenfeit van Larry Hagman zijn: de acteur die wereldberoemd werd als JR stierf tijdens de opnames van het tweede seizoen.

TUPAC SHAKUR

AANTAL JAREN WEGGEWEEST 16

WAAR In het geval van Tupac Shakur is het woord ‘comeback’ misschien overdreven, aangezien de rapper op 13 september 1996 het leven liet na een schietpartij. Maar tijdens Coachella, het driedaagse muziekfestival in april in Californië, stond hij plotseling mee op het podium om samen met Snoop Dogg het nummer Hail Mary te brengen. De creatie van het levensgrote hologram van de hiphopster – dat zelfs even de tijd nam om ‘what the fuck is up, Coachella?’ te roepen – had vier maanden werk én anderhalf miljoen dollar gekost.

DE MOEITE Voor de toeschouwers op Coachella in ieder geval wel, want die reageerden erg enthousiast. Het filmpje van het optreden haalde op YouTube in een mum van tijd ook 4 miljoen views. Door het succes speelde Dr. Dre, die het geld voor de productie van het hologram had opgehoest, even met het idee om een tournee op te zetten met Snoop Dogg en Tupac, maar die plannen gingen later de lade in.

THE STONE ROSES

AANTAL JAREN WEGGEWEEST 16

WAAR Halverwege de jaren negentig viel de Britse danceband The Stone Roses, wereldberoemd geworden met Fools Gold uit 1989, uit elkaar na een hoop geruzie tussen de verschillende leden. Eind 2011 maakten zanger Ian Brown en co echter bekend dat ze alle geschillen hadden bijgelegd en opnieuw zouden gaan toeren. Sinds de start in mei van de Reunion Tour stonden The Stone Roses op dertig podia in Europa en Azië, volgend voorjaar doen ze ook nog Australië aan.

DE MOEITE De optredens in thuisland Groot-Brittannië waren in een mum van tijd uitverkocht, en de terugkeer van de britpophelden zorgde er voor hysterische taferelen. Maar toen ze op Pukkelpop als headliner aantraden, was de ontvangst eerder lauw. Onze man in Kiewit noemde de opkomst voor The Stone Roses ‘een hoofdact onwaardig’ en noteerde dat zelfs hun bekendste single Fools Gold ‘zonder weinig bijval over de wei’ dreef. Meer geluk over 16 jaar!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content