Dampende lijven, beukende beats: het clubcircuit laat je geen excuses om er tijdens de feestdagen niet hevig in te vliegen. Focus Knack trok de nacht in en verzamelde de beste onderduikadressen voor wie aan de familiale sleur wil ontsnappen. Shake it!

Eskimo Release Manifesto

Eskimo Recordings heeft een derde verzamelaar, met de toepasselijke titel Eskimo Volume 3 (NEWS). Leuk detail is dat de platenmaatschappij voor de gelegenheid met Piper Heidsieck in zee ging: de verpakking van het schijfje kreeg dezelfde kenmerken als een etiket van de champagneboer. Mo & Benoelie plakten de bonte verzameling house, soul, funk en disco vakkundig aan elkaar en spelen op vrijdag 14/12 samen met onder meer Rob Mello, Regis en Clementine op de release party in Culture Club. De chique club van partypromotor Belmondo opende overigens pas vorige maand de deuren en doet elke zaterdag een beroep op de draaikunsten van Biens, Troubleman en de F#cking Dewaele Brothers. Zaterdag 15/12 komt ook de Britse partypromotor Trash met Erol Alkan langs en op vrijdag 28/12 is het de beurt aan Buscemi, Groove Armada en Underwolves. Met de Franse Mr. Coconut en een handvol verrassingen sluit Culture Club op 31/12 het jaar in stijl af.

Vrijdag 14 december, Culture Club, Gent

www.cultureclub.be

Years Out Soon

Negen jaar geleden was Out Soon niet meer dan een partykalender. Inmiddels is het maandelijkse magazine uitgegroeid tot het meest toonaangevende tijdschrift over dansmuziek. Om dat te vieren, strijkt de Amerikaanse technoreus Jeff Mills op zaterdag 15/12 neer in Fuse. Hij deelt er het programma met Pierre, Deg, Smos & Baby Bee en de ons volslagen onbekende Freddy uit Parijs. De Brusselse club krijgt de komende weken overigens nog meer gerenommeerde namen over de vloer, want op zaterdag 22/12 staat Green Velvet er achter de draaitafels. Zijn nieuwe album Whatever vliegt nog altijd over de toonbank en van het hitnummer La La Land zijn ondertussen ook remixes van Dave Clarke, François K en Zzino vs. Filterheadz beschikbaar op vinyl. Op 29/12 slaat partypromotor MadeInBrussels er met Psychogene en T. Carpenter & Billoved (live) even zijn tenten op en op oudejaarsavond is het de beurt aan Nathan Coles en Justin Harris.

Zaterdag 15 december, Fuse, Brussel

www.fuse.be

Couleurs d’Anvers

Eind vorig jaar kreeg Antwerpen er met De Cinema een nieuwe club bij. Elke donderdag organiseert Studio Brussel er zijn Ciné Soirée met op 13/12 de F#cking Dewaele Brothers en Gerrit Kerremans, op 20/12 DJ 4T4 en Pat Verelst en op 27/12 Mo & Benoelie en Ed & Kim. Pronkstuk van De Cinema is Couleur d’Anvers op zaterdagavond. Elke week geeft zwart (en blank) Antwerpen er zich over aan black dance grooves. Dat zorgt al eens voor een oververhitte dansvloer, maar daar stoort niemand zich aan. Op oudejaarsavond beuken de geluidsgolven van Discobar Galaxie er door de ruimte. Tip: bezoek ook de website van De Cinema eens om een spelletje Pacman te spelen.

Zaterdag 15, 22 en 29 december, De Cinema, Antwerpen

www.decinema.net

Star Warz

Na het succes van de eerste editie komen partypromotor Kozzmozz en 187 (Millennium Kru) voor een tweede keer met Star Warz (drum’n’bass) op de proppen. De Gentse deejay Karlito speelt er in het voorprogramma van grootmeesters Doc Scott & Mc Justiyc van het Britse label Metalheadz. Ook de alomtegenwoordige Ed Rush is er opnieuw bij. Millennium Kru sluit het feestje af.

Op oudejaarsavond doet Kozzmozz er nog een schep bovenop met K-2002: Da Saga Continues. In tegenstelling tot vorig jaar duurt het feestje deze keer maar één dag. Naar verluidt sprong het publiek vorig jaar op de tweede dag niet meer zo hoog als op de eerste, vandaar. De affiche oogt opnieuw voortreffelijk. Het voormalige Duitse model Monika Krüse stelt haar langverwachte debuutplaat Panorama nog eens aan het publiek voor, terwijl Cisco Ferreira en Colin McBean van The Advent een van hun legendarische liveacts brengen.

Zaterdag 22 december, Vooruit, Gent

www.kozzmozz.com

Exit 2001

Traditiegetrouw zet de Ancienne Belgique enkele dagen voor kerstdag al een punt achter het jaar. Op oudejaarsavond zijn de belangrijkste deejays en groepen toch moeilijk te strikken en doorgaans hebben ze hun prijskaartje ook nog eens verdubbeld. Wij zijn er niet rouwig om, zo hebben we op oudejaarsavond alvast één plaats minder waaruit we moeten kiezen. Drum’n’bass komt er op zaterdag 22/12 van pionier 4 Hero feat. Marc & MC GQ en Fauna Flash, een van de Duitse revelaties van het afgelopen jaar. Lee Perry & Mad Professor en voor de gelegenheid ook DAUU (Die Anarchistische Abendunterhaltung) met gastzangeres Angelique Wilkie doen het met reggae en dub. Fingathing zorgt voor breakbeats en hiphop. Op het laatste moment werden ook Jake One en Richard Thair van Red Snapper aan het lijstje toegevoegd en ook JMX van Jean-Marie Aerts (TC Matic) mag zijn ding doen.

Zaterdag 22 december, Ancienne Belgique, Brussel

www.abconcerts.be

Enter the Future

Drum’n’bass doet het uitstekend. Tot in de uithoeken van het land brengen deejays hun draaikunsten aan de man en zelfs in de hitparade zijn de invloeden van het genre merkbaar. Op oudejaarsavond houden het Gentse breakbeatscollectief Scenter en 187 (Millennium Kru) daarom voor een tweede keer Enter the Future. Twee jaar geleden vond in de Gentse haven de eerste editie plaats en de naam van het evenement liet er toen al geen twijfel over bestaan: drum’n’bass is het geluid van déze eeuw. Enter the Future neemt nu zijn intrek in de vroegere drukkerij van de Vooruit en de organisatoren leggen het accent op kwaliteit van eigen bodem. Gent wordt vertegenwoordigd door Millennium Kru, Dobe’n’Daze, Karlito en Juice Blenders. Uit Leuven komt Wontime overwaaien en de Brusselse Brekbit doet het met Crash (Working Class Hero). Het lijstje wordt knap afgerond met de Nederlandse labelbaas Dreazz (Triplevision).

Maandag 31 december, Backstage, Gent

www.scenter.be

The Ballroom Blitz

De Antwerpse Club Geluk sluit het jaar in schoonheid af met The Ballroom Blitz. Infinito trekt er met percussie het podium op, Timaxx en Stephanie voegen een saxofoon aan hun set toe en onze nationale loungetrots Sven Van Hees geeft er een exclusieve set van vier uur weg. Van Hees mocht dit jaar de verzamelaar Carte Blanche Volume 2 van het toonaangevende Amerikaanse houselabel openen en schoof ook mee op de fel gesmaakte loungeverzamelaars van het Amsterdamse restaurant Supperclub. Hij is er trouwens ook bij op het verjaardagsfeestje van Timaxx op vrijdag 14/12, naast Nicolai, Stephanie en Groove Merchant. Op vrijdag 21/12 passeert de latin house van Groove Cartel er de revue. Elke zaterdagavond blijft voorbehouden voor Basement Soul Music, met op 15/12 een gastoptreden van Miss Sabah & Grasshopper.

Maandag 31 december, Club Geluk, Antwerpen

Last Pop Life Ever

Het nieuwe jaar kondigt alvast enkele maanden van rouw aan, want de eerste zeven uren van 2002 worden meteen ook de laatste uren van het populaire glamourfeest Pop Life. De opvolger van het zeker even populaire Free the Funk gooit na vijf jaar de deuren van de Vooruit achter zich dicht. Elke eerste zaterdag van de maand gaven eigengereide yuppies er zich over aan de geneugten van trendy popmuziek. De formule werkte aanstekelijk en al vlug week partypromotor Funco ook uit naar andere steden.

Op oudejaarsavond kleuren Mo & Benoelie, Olivier Tjon, Mike Teardrop en Doc Bibber de nacht nog een keer zilverkleurig en vliegen babyflesjes Piper Heidsieck gegarandeerd in grote getallen de toog over. Tip: grabbel een flyer mee, want op de achterkant vind je een handig en best leuk overzicht van de meest hippe clubs, restaurants, muziekwinkels, kledingzaken en kappers van Gent.

Maandag 31 december, Vooruit, Gent

www.poplife.be

VRIJKAARTEN

Nóg minder excuses om thuis te blijven heb je als je ziet dat wij hier zomaar gul vrijkaarten rondstrooien. Je moet er wel snel bij zijn. Bel 0900-20 888 en toets daarna jouw keuzenummer in.

-14/12 Eskimo Release Party (Culture Club) (5 duotickets, keuzenummer 07)

-14/12 Timaxx’ Birthday Party (Club Geluk) (5 duotickets, keuzenummer 08)

-15/12 9 Years Out Soon (Fuse) (5 tickets, keuzenummer 09)

-15/12 Trash Night (Culture Club) (10 tickets, keuzenummer 10)

-20/12 Ciné Soirée (De Cinema) (10 tickets, keuzenummer 11)

-21/12 Bingo! Celebrating Groove Cartel (Club Geluk) (5 tickets, keuzenummer 12)

-22/12 Exit 2001 (Ancienne Belgique) (10 tickets, keuzenummer 13)

-22/12 Star Warz (Vooruit) (3 duotickets, keuzenummer 14)

-27/12 Ciné Soirée (De Cinema) (10 tickets, keuzenummer 15)

-28/12 Groove Armada & Underwolves (Culture Club) (10 tickets, keuzenummer 16)

-31/12 K-2002 (Kuipke) (2 duotickets & 5 T-shirts, keuzenummers 17 & 18)

-31/12 The Ballroom Blitz (Club Geluk) (5 duotickets, keuzenummer 19)

-31/12 New Year Night (Fuse) (5 duotickets, keuzenummer 20)

-31/12 Enter the Future (Backstage) (5 tickets, keuzenummer 21)

-31/12 New Year’s Eve (De Cinema) (10 tickets, keuzenummer 22)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content