De beste 10 strips van 2019

1 Rusty Brown

Chris Ware

Vertrekkend van een ros jongetje dat op een dag in 1975 naar een andere school moet, vertelt de meest inventieve der stripauteurs een reeks pakkende mensenlevens.

2 Alack Sinner: Het leven is geen stripverhaal, baby!

José Muñoz & Carlos Sampayo

Detectiveverhalen dienen bij deze Argentijnen om de grootstad – een versie van New York die op Buenos Aires lijkt – in expressieve lijntekeningen en zwarte vlakken te vangen.

3 Clyde Fans

Seth

Twee broers erven een ventilatorenzaak. Terwijl de ene zijn best doet om een zakenman te worden, trekt de ander zich terug in zijn verzamelingen. (Engelstalig)

4 Maurits Cornelis van Esk, gevangen in dromen 1: De oorsprong

Marc-Antoine Mathieu

Een ambtenaar op het ministerie van Humor ontdekt dat hij een stripfiguur is doordat iemand hem strippagina’s uit zijn toekomst opstuurt. Diepzinnig en lichtvoetig tegelijk.

5 Red Ultramarine

Manuele Fior

Een zwierige herinterpretatie van het labyrint van de Minotaurus als een metafoor voor de mentale problemen van een architect die in zijn perfectionisme verloren loopt. (Engelstalig)

6 L’amour dominical

Dominique Goblet & Dominique Théate

Ontroerende en grappige samenwerking van een erkend stripauteur met een artiest met een beperking. Over worstelaars, BMW’s, mooie natuur en de tijd die stilstaat. (Franstalig)

7 Portret van een zuipschuit

Olivier Schrauwen, Florent Ruppert & Jérôme MuloT

Schrauwen en co. voeren een immorele en drankverslaafde slappeling op die het beroep piraat voor altijd onhip maakt.

8 De vrouwen van Lian Ong

Lian Ong

Een mollige vrouw verleidt een acrobaat en dumpt hem na de seks. Ongs spel met rollenpatronen is nog even actueel als toen haar verhalen dertig jaar geleden voor het eerst verschenen.

9 Bouvaert – elegie voor een ezel

Simon Spruyt

Via een biografie van een fictieve schilder en diens geletterde broer toont Spruyt de zeventiende eeuw als periode van kunst, ambitie, geldzorgen en laag-bij-de-grondse motieven.

10 Serum

Nicolas Gaignard & Cyril Pedrosa

Donker toekomstbeeld waarin mensen via een serum gedwongen worden de waarheid te zeggen en een revolutie al even immoreel blijkt als de corrupte regering.

De beste 10 strips van 2019
De beste 10 strips van 2019
De beste 10 strips van 2019
De beste 10 strips van 2019
De beste 10 strips van 2019
De beste 10 strips van 2019
De beste 10 strips van 2019
De beste 10 strips van 2019
De beste 10 strips van 2019

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content