DAAR IS PRIMAVERA

BLUR

Zon, zee en een affiche om duimen en vingers bij af te likken: in Barcelona vindt van 23 tot 25 mei het Primavera Sound-festival weer plaats. Wij gaan er alvast de komende festivalzomer monsteren. Een vooruitblik.

BLUR

Spelen ze Parklife? En Girls & Boys? Country House? Song 2? Tender? Of gaan de britpoplegendes dwarsliggen en grasduinen ze vooral door hun latere, ‘moeilijke’ albums als 13 en Think Tank? Hoe dan ook, Blur is de onbetwistbare headliner van Primavera Sound, een festival dat met onder meer Nick Cave & The Bad Seeds, Phoenix en My Bloody Valentine bovenaan op de affiche vooral inzet op mooie namen, en minder op megakleppers als – we zeggen maar wat – Eminem en Green Day.

SOLANGE

Het hippe zusje van Beyoncé, eind vorig jaar goed voor lovende kritieken op haar True-ep, geproducet door Dev Hynes van Blood Orange. Pure pop en r&b is een zeldzaamheid op Primavera Sound, maar Solange is met haar dwarse parcours – lees: ze is geen tweede Beyoncé, en zit niet bij een grote platenfirma – al lang in de armen gesloten door de hipster community. En wil die nu net in groten getale neerstrijken in Barcelona, zeker?

WHITE FENCE

Met partners als Pitchfork Media en Vice is het Amerikaanse indiewereldje goed vertegenwoordigd op Primavera Sound, en de nieuwe lichtingen gitaarbands uit de VS zijn vaste waarden op de affiche. Mogen dit jaar met zicht op zee hun versterkers molesteren: Thee Oh Sees, Woods, Mac DeMarco, Merchandise en White Fence, het psychedelische garagerockproject rond Tim Presley. Op 23 juli treedt Presley aan op het Gentse Boomtown, wij gaan alvast luisteren of het de moeite is.

WU-TANG CLAN

We maakten twee jaar geleden al een stormachtige passage van Odd Future mee, tijdens de vorige editie hield Big Boi van Outkast het hiphopvaandel hoog en deze keer treden de oude krijgers van Wu-Tang Clan aan in de Primavera-arena. Hun huidige tournee, die op 18 juli ook Dour aandoet, staat in het teken van het twintigjarige bestaan van de groep, en volgens de eerste berichten is de voltallige clan in beresterke doen, én sparen ze de hits niet!

JOHN TALABOT

Tot slot: je kunt maar beter goed uitgerust naar Primavera Sound afzakken. Wanneer de dj’s aantreden, is het krieken van de dag immers niet veraf meer. Lokale held John Talabot begint om kwart na vier ’s ochtends aan zijn set. Ook Daphni en Disclosure hoeven voor de eerste zonnestralen hun kleedkamer niet uit. De enige Belg op de affiche is trouwens The Magician. Hij sluit op zaterdag mee het Pitchforkpodium af. We zullen hem de groeten doen.

JONAS BOEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content