Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

20.00 – VT4

CSI MIAMI

‘Hij is de grootste asshole met wie ik ooit heb samengewerkt.’ Toen de legendarische tv-maker Steve Bochco, de man achter Hill Street Blues, L.A. Law en Murder One, acteur David Caruso moest omschrijven, nam hij niet bepaald een blad voor de mond. Caruso speelde een dikke tien jaar geleden een hoofdrol in NYPD Blue van Bochco en toen die reeks een hit werd, kon de jonge acteur de roem niet aan. Caruso gedroeg zich als een etter op de set, zocht met iedereen ruzie (waaronder ook Bochco) en stapte na nauwelijks één seizoen op om een filmcarrière na te streven. Dat werd een grote flop en Caruso verzonk in de anonimiteit. Dankzij CSI Miami – dat VT4 vanaf zondag vanaf het begin herhaalt – kreeg hij een tweede kans. De acteur die we te spreken kregen, was een toonbeeld van bescheidenheid.

Hoe moeilijk was het om de originele CSI te vergeten toen je van start ging met CSI Miami?

David Caruso: We zullen waarschijnlijk altijd wel in de schaduw blijven, maar daar heb ik mee leren leven. Onlangs hadden we een rockmuzikant te gast in de serie en die zei me: ‘Als je met een band begint, moet je eerst goed beseffen dat je nooit groter zult worden dan The Beatles. Dan pas kun je zelf muziek beginnen schrijven.’ Sindsdien denk ik er ook zo over: CSI is onze Beatles.

Hoe kijk je nu eigenlijk terug op je periode bij N.Y.P.D. Blue ?

Caruso: Het mooie aan tv is dat een onbekende plotseling in de spotlichten kan komen. Tegelijk is dat het nadeel. Ik was zo jong toen ik bekend werd, en ik ging niet al te goed met de roem om. Na tien jaar heb ik eindelijk ervaring genoeg om me niet als een rotzak te gedragen (lacht). Ik ben vooral blij dat ik een tweede kans heb gekregen.

Het is misschien ook een voordeel: jij kunt je medeacteurs waarschuwen als ze het verkeerde pad opgaan.

Caruso: Als ze ervoor openstaan, geef ik ze raad, maar ik denk dat ik niet eens iets hóef te zeggen. Ik ben een levend waarschuwingsbord voor ‘hoe je niet moet omgaan met je tv-carrière’. Ik kan me niet voorstellen dat een van mijn collega’s naar mij kijkt en denkt: Yeah, ik ga precies doen wat hij heeft gedaan (lacht).

Een gen in de soep Ruim de helft van de Belgen denkt dat genetisch gewijzigd voedsel onveilig is, maar ondertussen rukken de GGO’s steeds verder op. Over Leven zoekt uit of de onrust gewettigd is (21.05 – Canvas) The Mists of Avalon Ambitieuze Amerikaans-Duitse miniserie over de verhalen rond koning Arthur (23.50 – VTM).

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content