CREWS CONTROL

Dimitri Dewever medewerker Trends

Groot, groter, grootst: The Crew is qua schaal zonder twijfel de meest mastodontische arcade racer aller tijden. Maar is het ook de beste?

ACHTERGROND Uitgever Ubisoft gebruikt in The Crew min of meer de openwereldstructuur van Watch–Dogs en de op rijmissies gebaseerde misdaadverhaalboog uit de Driver-reeks – de befaamde franchise van ontwikkelaar Reflections, waar het Franse Ubisoft sinds 2006 eigenaar van is. Die basisingrediënten worden omkaderd door onlinemogelijkheden, waarmee je onder meer eigen teams (crews) kunt oprichten om het samen met vrienden en collega’s wereldwijd op te nemen tegen andere spelersgroepen. Ondertussen sprokkel je ervaringspunten, wisselstukken en auto-upgrades, zoals in een rollenspel. Behoorlijk ambitieus.

SMOOTH CRIMINAL Het hoofdpersonage krijgt van de politie de kans om zijn criminele naam te zuiveren als hij undercover met hen samenwerkt. Bedoeling is om de aanvoerder van de beruchte 5-10-autobende, die illegale straatraces organiseert en allerlei verboden middelen de VS in smokkelt, te klissen. Die snoodaard heeft bovendien je broer vermoord en onderhoudt nauwe banden met een corrupte politie-inspecteur. Door je gaandeweg op te werken op de hiërarchische ladder van die kliek bereik je na dagenlang racen en zwoegen het einddoel. In de game kun je de volledige VS in alle windrichtingen doorkruisen met diverse race- en offroadvoertuigen.

FEESTRACE In tegenstelling tot de begin oktober verschenen pseudo-racesimulator Driveclub (waarin je online ook vriendengroepen opricht om samen tegen anderen te racen) laat The Crew zich het best omschrijven als een funracer. Een game die eerder mikt op onbezonnen rijplezier en veel minder op realisme. Al wil dat niet zeggen dat de opdrachten niet uitdagend zijn, verre van. Je start in Detroit, waar je verhaalmissies, nevenopdrachten en uitdagingen afwerkt waarna de volgende stad, natuuromgeving of regio zich opent. Al kun je wel vanaf de eerste seconde de immense wereld doorkruisen om te genieten van bekende landmarks en natuurparken.

VERDICT Wie in realtime van de oost- naar de westkust rijdt, is – afhankelijk van de gekozen onverharde en asfaltwegen – ongeveer anderhalf uur onderweg. De schaal van de wereld is ongezien. Daar staat tegenover dat wie lang online racet en door een serverprobleem offline gezwierd wordt, flink wat kilometers opnieuw mag rijden. Dat geldt evenzeer voor een aantal uitdagingen – zeker bij het achtervolgen en tot stilstand rammen van doelwitten, die soms zodanig agressief en taai zijn dat je ze in je eentje en zelfs met je crew frustrerend vaak opnieuw moet rijden. Grafisch en qua fun is dit de top, de logische stap na Need for Speed en Burnout.

THE CREW

PC, PS4, XBOX ONE? UBISOFT

GAMEPLAY ***

GRAFIEK ****

GELUID ****

FOCUS TRAKTEERT

WWW.KNACKFOCUS.BE

Win 1 x The Crew voor PlayStation 4 +

1 x Thrustmaster T80 Racing Wheel.

Kijk snel op pagina 7.

DIMITRI DEWEVER

Partner Content