In ‘Zo is er maar één’ (vrij, 20.40 – Eén) zingen ze deze week liederen van passie. Eva De Roovere koos voor ‘Ik leef voor jou’ van Ann Christie. Wij vroegen ons af welke tint rood, de kleur van de passie, het best bij haar past.

Je wint de grote pot van Euromillions. Wat doe je ermee?

Iets wat ik graag wil, maar nog niet kan: een huis kopen. En ik zou ook dingen kopen voor mijn ouders en vrienden, investeren in een school voor traditionele muziek in Senegal, een mooi project van mensen die ik ken, en eens feestelijk gaan eten met champagne, alles erop en eraan. Al zou ik niemand vertellen hoeveel ik gewonnen heb. Ik denk dat ik ook behoorlijk spaarzaam zou zijn met dat geld, dat ben ik nu al. En ik zou ook de tijd nemen om een plaat op te nemen die ik volledig zelf geschreven heb. Voorlopig heb ik daar het metier nog niet voor, maar over pakweg twintig jaar moet dat er toch eens van komen.

Kan je goed overweg met verandering?

Nee, maar toch zoek ik dat vaak op. Zo ben ik in mijn leven al vaak veranderd van groep en van stijl. De grootste verandering was ongetwijfeld solo gaan. Als ik zo’n beslissing moet nemen, gaat dat toch wel gepaard met heel wat stress en paniek. Ik heb dan echt mijn tijd nodig om alles te wikken en te wegen.

Prille verliefdheid, is dat voor jou meteen alles geven of bouwt zich dat stilletjes op?

Nu ik getrouwd ben, kan verliefdheid natuurlijk niet meer. Maar vroeger was dat boem, klets. Ik ben nogal passioneel en wil dan zo veel mogelijk tijd bij de ander doorbrengen. Dat heeft ook wel een andere kant, mijn sterrenbeeld is niet voor niets tweeling. Ik wil dan uitzoeken of het loont om er al die energie in te steken. Verliefdheid kan bij mij heel lang duren, met mijn man Marc voelen sommige dagen nog aan alsof het onze eerste dagen samen zijn. (giechelt)

Welke kleur mogen jouw nieuwe laarsjes hebben?

Rood of wit, ik hou van felle kleuren en ben een echte schoenenfreak. Vooral rode botjes vind ik iets hebben, omdat ze zo dubbel zijn: het kinderlijke van Roodkapje en tegelijk heel sexy. Ik weet eigenlijk niet goed hoe ik mijn stijl zou moeten omschrijven want ik meng van alles. Van retro over spulletjes die ik in de grote winkelketens koop tot designerkledij. Zo heb ik eens al mijn moed bij elkaar geraapt om een winkel van Paule K. binnen te stappen en een kleedje te kopen dat ik heel graag wilde.

Je mag ook een reisje maken naar Latijns-Amerika. Welk land geniet je voorkeur?

Ik heb eigenlijk meer voeling met Afrika en Azië. Mocht ik nu meteen kunnen vertrekken, kies ik voor Rusland. Omdat dat zo’n supergroot en divers land is. Maar als het Latijns-Amerika wordt, doe dan maar Peru. Om er de restanten van die indrukwekkende Incacultuur te bezichtigen. Of Cuba, dat zo vaak in het nieuws komt door z’n apart communistisch systeem. Ik zou daar wel eens naartoe willen om te zien hoe het leven daar echt is.

Volgens de computer past de kleur ‘rouge red’ – het meest energieke rood – jou het best en ben jij iemand die onverschrokken een sprong in het ongewisse durft te maken.

Onverschrokken lijkt me wat sterk uitgedrukt. Ik durf wel risico’s nemen, maar toch zal dat altijd pas na een weloverwogen beslissing gebeuren. Ik ken eigenlijk geen onverschrokken mensen, iedereen heeft toch zijn angsten? Iets waar ik, nu ik achtentwintig ben, vaak over nadenk zijn kinderen. Ik vraag mij af of ik wel een goede ouder zou zijn, en of ik ze wel op deze wereld wil zetten. Maar dat hou ik nog allemaal in beraad hoor, er zijn nog geen plannen. (lacht)

Wat voor roodtint hebt u? Kom het te weten op www.blogthings.com/whatcolorredareyouquiz

Door Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content