Zangeres, presentatrice en buurmeisje-van-ieders-dromen Sandrine Van Handenhoven zette mee haar schouders onder de actie SOS-kinderdorpen, waarover de tv-reeks ‘Sterke Kinderen’ (di, 20.40 – Vitaya) verslag uitbrengt. Een wervelwind op het podium, maar muisstil ernaast: is Sandrine nu introvert of extravert?

Spreek je soms voor je nadenkt?

Zelden of nooit. Nee, ik kan dingen echt ongelooflijk lang in mijn hoofd laten malen voor ik er iets over zeg. ’s Avonds in bed kan ik uren liggen tobben. Dat ik zo veel tijd nodig heb om beslissingen te nemen, heeft zijn voor- en nadelen. Zo neemt het maken van mijn tweede cd heel veel tijd in beslag. Ik moet al honderd nummers beluisterd hebben voor ik de knoop doorhak, omdat het echt goed moet zitten. Ik wil nu ook enkele nummers zelf schrijven, wat het ook niet makkelijker maakt.

Durf je je op een vrije dag wel eens afsluiten van de wereld?

Zeker! Ik ben graag alleen. Ik moet tijdens de week altijd en overal bereikbaar zijn, en dat weegt – van zodra mij een dag vrijaf gegund is, zet ik zonder verpinken mijn gsm af. Dan kan ik uren ongestoord naar tv-series op dvd kijken: Grey’s Anatomy, Will & Grace, Prison Break… En tegen de avond heb ik zeker iets gepland met vriendinnen om bij te praten, terwijl de gsm de hele tijd uit blijft. Zalig.

Zijn er veel mensen die je als goede vrienden beschouwt?

Ik vorm toch al heel lang een kwartet met vriendinnen die ik door de jaren heb leren kennen. Eén ken ik uit de kleuterklas, een andere leerde ik kennen toen ik negen was, en de laatste op m’n vijftiende. We zijn uiteenlopende types: de ene is kapster, de ander studeert interieur… Om de paar weken reserveren we een tafel op restaurant en babbelen we een hele avond aan een stuk door. Maar mijn allerbeste vriendin is mijn ma: haar vertel ik alles.

Ben je een vlotte verteller?

Mijn vriendinnen zeggen dat ik mensen heel goed goesting in iets kan doen krijgen. Praat ik over lekker eten, frieten of een ijsje, dan doe ik dat blijkbaar met zoveel vuur dat het aanstekelijk werkt. We lachen ook heel wat af, zonder dat ik daarom moppen vertel. Eerder anekdotes, of droge humor. We imiteren vaak sketches uit In De Gloria. Den draad, hé (schatert).

Vind je omgaan met mensen die je niet kent vermoeiend?

Na zo’n avondje onder vriendinnen ben ik wel bekaf. Er wordt dan gerookt, er worden verschillende glaasjes wijn genuttigd en het mondt vaak uit in zware gesprekken over van alles en nog wat. Dat is best vermoeiend. Maar bij onbekende mensen zal ik mij eerder stilhouden. Ik ben al van jongs af aan heel verlegen. Voor ik mijn mond opendoe, moet ik me echt op mijn gemak voelen. Nog een geluk dat ik niet in mijn eentje actes de présence moet doen, daar ben ik veel te verlegen voor. Laat mij maar optreden, dan ben ik meestal in het gezelschap van een groep mensen die ik goed ken.

Volgens de berekeningen zit je in het midden. Kan dat kloppen, introvert in het echte leven en extravert op het podium?

Ik denk niet dat ik een gespleten persoonlijkheid heb, hoor (lacht). Voor mij is optreden veel meer een uitlaatklep. Als ik problemen heb, dan kan ik die op het podium echt even vergeten. Ik kan me dan laten gaan en mezelf helemaal geven. Het is fantastisch om op die manier mensen te entertainen, of te ontroeren. Daarom vind ik nu het schrijven van eigen nummers zo belangrijk: ik vind het tof om de mensen iets over mezelf te kunnen vertellen.

Bent u in zichzelf gekeerd of extravert? Ga het na op ynr.blogthings.com/areyouanextrovertorintrovertquiz

Door Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content