Kommil Foo is van de partij op de tiende verjaardag van Nekka Nacht, en vrijdag is ook de compilatie ‘Kommil Foo: Best Of’ op tv te zien (23.00 – Ned 3). Welke hippe haarkleur zou Mich Walschaerts het best passen, vroegen wij ons af – ook al heeft zijn excentrieke vroegere kapsel plaatsgemaakt voor een kaalgeschoren knikker.

Welke typering van je karakter vind je het meest beledigend: saai, oppervlakkig of deprimerend?

Nu die kuif eraf is, kom ik wellicht in aanmerking voor saai. Maar ik was die kuif gewoon beu, ik wou iets simpels. Soberheid siert. Ik denk wel dat als oppervlakkig omschreven worden het ambetantst is om te horen. Ik hoop toch dat ik inhoud heb. Ongelooflijk diepzinnig hoeft nu ook weer niet, maar het is toch fijn als de mensen een reden hebben om naar je te luisteren.

Bodyart, piercings en tatoeages, is dat iets voor jou?

Vroeger heb ik nog met enkele oorbellen rondgelopen, maar die zijn er alweer enkele jaren uit. Wees wie je bent, vind ik. Al kan ik tattoos wel mooi vinden, zelf zou ik het niet doen. Omdat ik mij altijd afvraag hoe het er over dertig jaar zal uitzien, en impulsief iets op mijn huid laten zetten zou ik al helemaal niet doen. Ik heb wel een vriend met een fraai lijf die een grote fan is van Eschertattoos. Hij staat bijna vol, maar het ziet er best knap uit.

Als je de hoofdrol in een actiefilm zou mogen spelen, welke stijl mag die dan hebben?

Een intelligente actiefilm die zichzelf weet te relativeren. Ik kan wel genieten van de betere Schwarzeneggers. Of Bruce Willis: de Die Hard-reeks vind ik knap gemaakt. En ik zou dan ook wel graag mijn stunts zelf doen. Bij Kommil Foo hebben we heel wat jaren behoorlijk lichamelijke humor gebruikt. Mij met engelenvleugeltjes uit de nok van het Sportpaleis laten afdalen bijvoorbeeld. Met onze laatste voorstelling, Spaak, houden we het toch veel suggestiever en soberder. De leeftijd wellicht. Zoals Stallone op je zestigste nog de actieheld uithangen, zie ik niet meteen zitten.

Heb je er ooit van gedroomd een rockster te worden, of verkies je een carrière als undergroundrocker?

In dat laatste geloof ik niet: je willen beperken tot een klein publiek om geloofwaardig te blijven, is flauwekul. Ik vind dat we met Kommil Foo wel bewijzen dat je een groot publiek kan bereiken en jezelf blijven zonder toegevingen te doen. En natuurlijk heb ik er vroeger van gedroomd rockster te worden, maar ik vind dat ik die droom op mijn eigen manier ook heb weten waar te maken. En na veertig pinten durf ik nog altijd op tafel springen om Bryan Adams na te doen, of Frank Zappa.

Zo meteen weten we of de computer het met je eens is: in welke kleur zou je je haar wel eens willen verven?

Toen ik mijn kuif nog had, heb ik die eens in het rood gezet. Maar dat was nog in de tijd dat ik mij tegen de welgemanierde maatschappij wou afzetten. Met de hulp van mijn toenmalige vriendin is die kuif stelselmatig tot stand gekomen. Eerst wat korter in de nek, wat later met de tondeuze ook eens langs de oren en opeens stond hij er, de kuif. Maar je kapsel moet samenvallen met wie je bent, vandaar dat ik het nu soberder hou.

Bijna juist: de computer zou je gekortwiekte kruin in het oranje steken. Dat past naar verluidt bij iemand die graag afwijkt. Correct?

Had je me dat een paar jaar geleden gezegd, ik had nog overwogen het te doen ook. (lacht) Of ik graag afwijk? Ik ben wellicht iemand die graag uit de band springt. Andere mensen vinden mij origineel, maar het is niet zo dat het mijn grootste streven is om daarmee op te vallen.

In welke kleur laat u het best uw haardos verven? Ga het na op www.blogthings.com/whatsyourfunkyinnerhaircolorquiz

Door Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content