Hoe zou het zijn met tv-belofte Gerrit De Cock? Na een nogal lange periode van stilte is hij weer opgedoken bij JIMtv met z’n eigen ‘Life is Live’-show (ma.-do. om 20.30 uur). Is hij meer of minder een aandachtshoer dan de gemiddelde tv-persoonlijkheid?

Als je iemand een cadeau geeft, is het dan iets waanzinnigs dat die zich jaren later nog herinnert?

Helemaal. Doorgaans vergeet ik dat ik een cadeau moet kopen en kom ik achteraf met iets overdonderends. Een prul als een grap op zich. Zo gaf ik iemand eens een opgezette albatros, met een vleugelspanwijdte van maar liefst anderhalve meter. Dat inpakken alleen al is een grap, het is me uiteindelijk gelukt met twee vuilniszakken. Ik kon er nog net mee door de deur.

Moet je de dansvloer worden opgesleurd of eis je ze, John Travolta-gewijs, gewillig op?

Voor ik daaraan begin, moet ik toch wat tijd aan de toog doorbrengen, mét de juiste mensen en de juiste pinten. Als er genoeg volk staat te dansen, durf ik me wel aan enkele onnozele Michael Jackson- moves wagen. Als ik zelf draai, is ‘Beat it’ negen op de tien keren m’n laatste plaat. Om dan vanachter de draaitafel richting dansvloer te verkassen: ‘Nu is het aan mij’.

Verander je vaak van kapsel?

Je zou het denken, maar neen. Ik heb mijn kuif al jaren en het is niet zo dat ik daar heel erg mee bezig ben. Zolang het kan, kam ik die omhoog. Als ik met mensen praat en ze opvallend vaak naar boven kijken, weet ik dat ze lang genoeg is om aan een kappersbezoek te beginnen denken. Ik heb m’n haar wel een tijd in een bles gedragen, die ik dan graag plat tegen m’n hoofd kamde als een brave schooljongen. Als drummer van Les Truttes ben ik het beest van de band, het contrast met dat brave beeld vond ik wel geestig.

Ben je zo competitief dat je nauwelijks je verlies kan toegeven?

Gelukkig niet, neen. Al vind ik het wel leuk om af en toe eens competitief te doen. Als we met Les Truttes onze tijd wachtend in de kleedkamer moeten doorbrengen, beginnen we meestal met het spelletje ‘Allemaal rockgroepen’. Iemand begint met bijvoorbeeld INXS, en dan moet de rest een groep vinden die met ‘s’ begint. Vaak spelen we dat spel dan tijdens het optreden verder terwijl de roadies onze antwoorden doorgeven. En ik val meestal pas bij de laatste drie af. (lacht)

Ooit van eeuwige roem gedroomd?

Toen ik acht of negen jaar was, had ik drie ultieme dromen: drummer, leraar en kapitein van mijn eigen schip worden. Dat eerste ben ik, het laatste zal wel nooit lukken en dat leraarschap zal wel ergens te maken hebben met graag aandacht krijgen. Net zoals als klein manneke op een plastieken tamboerijn van Fisher-Price staan te meppen. Maar of die aandacht komt van heel tv-kijkend Vlaanderen of een zaaltje met amper tien man, daar maak ik geen onderscheid in.

Volgens onze berekeningen heb je wel behoefte aan aandacht, maar zonder een ‘attention whore’ te zijn. Je zoekt het voetlicht enkel op als het terecht is.

Dat is een mooie samenvatting. (lacht) Eerlijk gezegd: ik denk dat ze ook opgaat. Met alle respect voor wie het doet, maar mij zal je geen winkel zien openen. Mijn tv-werk staat me toe om drummer te zijn, en omgekeerd. Geen van de twee is te combineren met een 9-to-5 job, maar ik kan ze wel allebei blijven doen. Ik moet ook zelden iets tegen mijn zin aannemen uit financiële overwegingen. Eén keer heb ik toegezegd voor iets dat ik eigenlijk niet zag zitten, maar ik deed het toch omdat zo meer dingen in het verschiet zouden liggen: De Ja of Nee Quiz. Ik had beter ‘nee’ geantwoord, maar daar leer ik dan ook weer uit. (lacht)

Hoe graag sta jij in de belangstelling? Ga het na op www.blogthings.com/areyouanattentionwhorequiz

Door Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content