Nog een voorliefde die de nieuwe popgeneratie deelt: covers, liefst uit onverwachte hoek. Tien popmiekes en hun covers.

Ellie Goulding (23)

Bon Iver – The Wolves

Een uitgeklede versie van The Wolves van Bon Iver, naar eigen zeggen eigenhandig opgenomen op Gouldings zolder in het Londense Heresfordshire. Iets te proper om het origineel te evenaren, maar het getuigt wel van smaak.

Marina and the Diamonds (24)

Late of the Pier – Space and the Woods

Een energieke versie van Late of the Piers Space and the Woods op drum en synths. Nog net een tikje theatraler dan het origineel.

Kate Nash (22)

Arctic Monkeys – Fluorescent Adolescent

Nash geeft live in de studio een schattige piano-interpretatie van onze Favourite Worst Nightmare-favoriet Fluorescent Adolescent en komt er nog mee weg ook.

Little Boots (26)

Hot Chip – Ready for the Floor

Little Boots demonstreert in haar ukkie voor de webcam haar kunnen op de Tenori-on, een gadgetinstrument van Japanse makelij. Het origineel van dienst is Hot Chips indiedanceklassieker Ready for the Floor.

Adele (22)

The Strokes – Last Nite

Adele toont voor BBC Live dat ze ook rock in haar lijf heeft met een cover van The Strokes’ Last Nite. Een song waar je niets verkeerd mee kan doen – en dat doet ze dus niet.

Florence + the Machine (24)

Beirut – Postcards from Italy

Haar versie van Candi Statons You’ve Got The Love kende u wellicht al, die van Beiruts Postcards From Italy misschien niet. Mooie akoestische versie – niet meer, niet minder.

Duffy (26)

Paul McCartney en Wings – Live and Let Die

Een wondermooie soulversie van Wings’ Live and Let Die, waarvoor Macca himself alleen maar complimenten over had. Faut-le-faire.

La Roux (22)

Rolling Stones – Under My Thumb

La Roux doet de beste Mick Jagger-moves sinds Jan Leyers in een soort Tiësto-achtige danceversie van Under My Thumb, die niet eens zo slecht klinkt. Spijtig genoeg alleen in povere kwaliteit te vinden op het web.

Amy Winehouse (27)

The Zutons – Valerie

Of dacht u dat Winehouse het origineel schreef? Winehouse ging samen met producer Mark Ronson aan de slag met Valerie van The Zutons, een indieband uit Liverpool, en maakt het háár nummer.

Lily Allen (25)

The Kooks – Naive

Keanes Everybody’s Changing, Britney Spears’ Womanizer of Straight to Hell van The Clash: geen cover waaraan Lily Allen zich niet durft te wagen. Hier doet ze haar ding met The Kooks’ grootste hit op een reggaeritme.

Bekijk de clips van deze covers op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content