LOSSE FLODDER. MICROSOFT HEEFT VEEL TIJD EN GELD GEïNVESTEERD OM DE LEGENDARISCHE SHOOTER ‘COUNTER-STRIKE’ NAAR DE XBOX TE HALEN, MAAR HET RESULTAAT MIST DOEL.

(XBOX)

Counter-Strike **

Benieuwd hoe men bij Microsoft over Counter-Strike denkt. De softwarereus heeft ongetwijfeld veel overredingskracht en geld moeten bovenhalen om de makers van de populaire pc-shooter naar het kamp van Xbox te lokken en zal zich nu toch afvragen of het wel de moeite is geweest. Niet dat de conversie naar de spelconsole de game heeft verknoeid, maar hij is er ook niet beter op geworden. En dat mocht eigenlijk wel worden verwacht, na twee jaar voor de productie. Wat hebben de ontwikkelaars in godsnaam al die tijd gedaan? De graphics halen net de middelmaat, hoewel de Xbox de console bij uitstek is voor visuele krachttoeren. De gameplay is die van de pc-versie, maar daarmee stel je de fans dus niet tevreden. Deze nieuwe uitvoering lijkt vooral bestemd voor al die gamers die hun pc liever niet volstouwen met zware spellen. Er is natuurlijk niets verkeerd aan de wens om al die mensen te bedienen, maar het is wel verkeerd om je te laten betrappen op luiheid.

De gameplay van de legendarische actietopper is de voorbije jaren ontelbare keren herhaald, Valve Software is het aan zijn stand verplicht om opnieuw het verschil te maken. Dat gebeurt niet. De toevoeging van een single-player mode biedt de ideale gelegenheid om de criticasters en pc-diehards de mond te snoeren, alleen stelt die game mode weinig voor. Daar komt nog bij dat de Xbox-controller zich minder vlot laat bedienen dan het toetsenbord met de muis. Moeten we nog even herhalen dat Counter-Strike ondanks alles kwaliteiten heeft? De combinatie van een waanzinnig speltempo en een hoog realiteitsgehalte stuwt de hartslag omhoog, liefhebbers kunnen zich verheugen op een ongeëvenaard bloedvergieten, in single-playermode kan je je alvast een beetje voorbereiden op de clash op het internet. Via de Xbox Live-dienst, dat is evident. Het geeft te denken: als de ontwikkelaars de handen uit de mouwen hadden gestoken, was Counter-Strike een knaller geworden. Misschien geen concurrent van Halo, maar dan toch van Rainbow Six. Nu concurreert de game vooral met zichzelf. Bart Vandormael

Bart Vandormael

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content