Zondag 19/1 21.15 – Canvas

Comedy total wordt een heuse vrijhaven voor taalvirtuozen: de komende weken serveert het zondagse humoruurtje op Canvas u ‘Nuff Said. Het Berchemse initiatief maakt werkelijk op alle vlakken een eigenzinnige keuze, inclusief die van de praatgrage vip-chauffeur van deze tv-compilatie. ‘‘Nuff Said is een podiumevenement bedacht door mijn neef Mourad Bekkour, waarvoor ik altijd graag vanuit mijn woonplaats Amsterdam naar Antwerpen kwam’, zegt Reda Haouam. ‘Ik had vroeger al eens een gast voor ‘Nuff Said opgepikt op de luchthaven van Schiphol – die ligt toch op mijn weg naar Antwerpen. Dat leidde toen tot zo’n leuk gesprek dat Mourad me voorstelde om dat met alle gasten te doen voor deze tv-versie. Zo krijgt de kijker niet alleen het optreden te zien, maar leert hij ook die artiest wat beter kennen. Wel een hele uitdaging: ik had nog nooit iets voor tv gedaan.’

REDA HAOUAM: ‘Nuff Said vindt plaats in de foyer van cc Berchem. Die is klein maar vooral knus, de mensen zitten er dicht op elkaar, waardoor je wel met elkaar aan de praat moet raken. Elke keer leer ik er wel nieuwe, leuke mensen kennen, met de meest diverse achtergronden, op het podium en in het publiek.

Wat is het idee achter ‘Nuff Said precies?

HAOUAM: Mourad zegt altijd dat hij eigenlijk gewoon de mensen vraagt die hij zelf graag op een podium zou zien. En zijn keuze is heel divers. Niet alleen wat hun culturele maar ook wat hun artistieke achtergrond betreft. Bij ‘Nuff Said zie je niet enkel stand-upcomedians, maar ook performers, muzikanten en zelfs dichters.

Zoals in de eerste aflevering Nabil Aoulad Ayad en Ladi6. Wie zijn zij?

HAOUAM: Nabil is een Nederlander die ik eigenlijk ook niet kende. Hij heeft van al zijn hobby’s zijn beroep gemaakt: stand-upcomedy, beatboxen, muziek maken… Het lijkt wel of Nabil toen de talenten werden uitgedeeld een paar keer opnieuw in de rij is gaan staan. Hij beheerst alles geweldig goed, en hij wisselt humor, muziek en beatboxen op een indrukwekkend flitsende manier af. Ladi6 komt uit Nieuw-Zeeland – verder kan je het moeilijker gaan zoeken. Zij is een geweldig soulvolle zangeres die samenwerkt met een hiphopproducer, Parks.

En na dat muzikale geweld volgt zowaar een woordkunstenaar, Stijn Vranken.

HAOUAM: Dat is helemaal ‘Nuff Said. Wat alle gasten bindt, is dat ze elk op hun manier virtuoos met taal zijn. Door middel van grappen, songteksten of een gedicht. Met Stijn Vranken schakelt de avond als het ware even een versnelling terug. Hij brengt een heel mooi doordachte tekst die je even stil doet staan en nadenken.

En dan is er nog The Boy with the Tape on His Face… Euh?

HAOUAM: Dat is-ie ook. Hij treedt op met een stuk kleefband op de mond. Hij zegt geen woord, maar drukt zich uit met lichaamstaal, rekwisieten, muziek en vooral veel interactie met het publiek. The Boy with the Tape on His Face speelt met de verwachtingen van het publiek en weet je telkens te verrassen. Hij is ook daadwerkelijk met dat stuk tape op zijn mond bij mij in de wagen gestapt. (lacht) Voor een beginneling trouwens een hele uitdaging, hem interviewen en tegelijk op de weg letten.

HANS VAN GOETHEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content