De Noorse discokoning Hans-Peter Lindstrøm heeft in zangeres Christabelle zijn ideale ijsprinses gevonden. Samen gaan ze met het album Real Life Is No Cool resoluut en mét succes de sexy poptoer op.

Maar wie is deze mysterieuze dame, luisterend naar de feeërieke naam Christabelle? Het gaat alvast niet om de zangeres van het Brusselse duo Aeroplane, zoals we op een website lazen. Het nummer dat we te pakken krijgen heeft bestemming Noorwegen. Jammer genoeg zit er evenveel sneeuw op de lijn als er ’s winters in de straten van Oslo ligt.

Hallo, spreek ik met Christabelle?

Christabelle: Je mag Chris zeggen, zo noemen mijn vrienden me ook.

Drie jaar geleden heette je nog Solale. Het bewijs ligt op mijn platenspeler en heet ‘Let’s Practice’ van Lindstrøm & Solale.

Christabelle: Die bijnaam was van korte duur. Voor alle duidelijkheid: voluit heet ik Christabelle Isabelle Sandoo.

Op een Belgische muziekwebsite las ik het volgende: ‘Noorse discoprins doet het met Belgische dame.’

Christabelle: Best grappig. Ik las al over mezelf dat ik Zweedse ben en dat ik geboren ben in Portugal, wat Belgische kleuren kunnen er dus best bij. Dat komt er van als je continu verhuist. De voorbije drie jaar woonde ik in Londen, Parijs en Stockholm. Ik ben ongrijpbaar. (Giechelt)

Ja, wie ís Christabelle eigenlijk?

Christabelle: Mijn mama is Noorse, mijn pa komt van Mauritius. Hij is directeur van een muziekschool, mijn broer runt een studio en speelt drums. Mama zingt, net als ik. Al mijn hele leven lang. Muziek is het bindmiddel in onze familie. Toen ik een klein meisje was, deed ik bijvoorbeeld niets liever dan me naast de subwoofer vleien.

Woonden jullie boven een discotheek?

Christabelle: Mijn ouders hadden een homestudio. De basvibraties hadden een kalmerend effect op me, ik viel ervan in slaap. Nog steeds trouwens, als Hans-Peter de beats programmeert, doe ik tussendoor snel een dutje.

Hoe ben je in Lindstrøms universum verzeild?

Christabelle: Via mijn broer, diens studio ligt vlak naast die van Hans-Peter. Op een dag stak hij een cd in mijn handen: ‘Luister hier naar, helemaal jouw ding.’ Ik vond het bevreemdend, maar geweldig. Ik zette prompt enkele songs op tape, trok mijn stoute schoenen en zei hem dat ik met hem wilde werken. Tot mijn verbazing ging hij akkoord. Bij onze eerste samenwerking, de track Music In My Mind in 2003, schrapte Hans-Peter meteen bijna mijn hele tekst. (Lacht)

Had je voordien al studio-ervaring?

Christabelle: Enkele jaren geleden werkte ik samen met een Scandinavische producer die heel gladde, opgepoetste popmuziek maakt. Geen goed idee. Commerciële popmuziek is niet de ideale gids op weg naar creatieve vrijheid.

Ik vind ‘Real Life Is No Cool’ nochtans erg poppy klinken.

Christabelle: Het is een hybride van soulvolle pop, funk en moderne dansmuziek, maar je hoort ook jazzinvloeden. Werken met Lindstrøm is alle spelregels overboord gooien, veel improviseren en dan verbaasd zitten te kijken naar zoveel vakmanschap. Die man kan letterlijk met ieder instrument uit de voeten!

Lindstrøm heeft een verleden in metalgroepjes en country & western. Welke ‘guilty pleasures’ sleep jij zoal mee?

Christabelle: Guilty pleasures?

Platen die je verstopt als er bezoek is.

Christabelle: Ach zo. Dé grote voorbeelden uit mijn jeugd heetten Mariah Carey, Michael Jackson en Whitney Houston – wat een stem! Uren zat ik te oefenen op die onbereikbare hoge C. Met ouder worden besefte ik dat zingen meer betekent dan techniek en hoge noten.

Welke muziek beluister je tegenwoordig?

Christabelle: They Came From The Stars, I Saw Them, een Engels groepje dat bijna niemand kent. Je moet zeker hun Moon Song eens uitchecken. Verder ook Amy Winehouse, Zap Mama en Grace Jones. Ik heb ongelooflijk veel bewondering voor mevrouw Jones. Hoe ze op haar zestigste nog steeds de show steelt op stiletto’s van vijftien centimeter hoog. Een levend kunstwerk!

Ik ken dj’s die graag spelen in Bergen of Oslo. Kun je raden waarom?

Christabelle: Omdat Noorwegen meer is dan skiën, trollen en elanden spotten? Vooral Amerikanen lijken te denken dat we hier in een permanent winter wonderland leven.

Het zijn de mooie meisjes.

Christabelle: Ach ja, natuurlijk. Als blond je type is…

Eigenlijk wel.

Christabelle: Oh, maar dan heb je mij nog niet ontmoet. (Lacht) Oh neen, schrijf dat alsjeblief niet op!

Te laat. Gaan jullie met deze plaat de baan op?

Christabelle: Ik oefen hard op key-boards bij Hans-Peter zodat we binnenkort enkele optredens kunnen afwerken. Ik kan haast niet wachten om met deze songs het podium te beklimmen!

Op vijftien centimeter hoge stiletto’s?

Christabelle: Beloofd!

Real Life Is No Cool

De bespreking van ‘Real Life Is No Cool’ van Lindstrøm en Christabelle vindt u op pagina 35.

Door Jonas Boel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content