18.00 – KANAAL 2

Of Standard net als Anderlecht in een van de tonnetjes zal komen te liggen, was bij het ter perse gaan nog niet bekend, maar de meeste voetbalfans zitten vanavond sowieso aan hun scherm gekluisterd. De lotingceremonie van de Champions League is immers de aftrap van weer een klein jaar vol heerlijk voetbal van de beste Europese ploegen. Bij Kanaaltwee zitten ze nu al te juichen omdat ze het kampioenenbal hebben binnengehaald en ook presentator Robin Janssens is blij dat hij er nog eens bij mag zijn.

Kijk je er erg naar uit?

Robin Janssens: Zeker. De Champions League blijft het mooiste wat er is. Ik vind het zelfs mooier dan de wereldbeker. Het toernooi is een ongelooflijke concentratie van kwaliteit, en duurt geen drie weken, maar een heel jáár. Alle topspelers – of het nu gaat om Brazilianen, Argentijnen of Europeanen – zullen er weer bij zijn.

Kunnen de Belgische ploegen er dan wel iets gaan doen?

Janssens: Het is natuurlijk nog te vroeg om over ploegen in het meervoud te spreken. Maar ze hebben daar zeker iets te zoeken, getuige de campagne van Anderlecht waarin het de tweede ronde bereikte. Waarom zouden ze de kwalificatie trouwens niet verdiend hebben? Er worden objectieve criteria gehanteerd en daarmee mag de landskampioen automatisch deelnemen. We kunnen nu alleen maar hopen op betere internationale resultaten.

Heb je grote verwachtingen voor Anderlecht, en eventueel Standard?

Janssens: Tja, de laatste jaren was het niet je dat wat Anderlecht betreft. Een keer nul punten, dan eens drie… Ook nu is het een nieuwe ploeg die nog wat aan het zoeken is, al doen ze het toch niet slecht in de Belgische competitie. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ze méér punten gaan halen dan vorig seizoen. Ik durf dat nu al zelfzeker te beweren, nog voor de loting!

Tegen welke ploegen zou je Anderlecht graag geloot zien worden?

Janssens: Dat zou je eigenlijk aan Anderlecht moeten vragen. (lacht) Zij zullen waarschijnlijk het liefst met sportief haalbare tegenstanders in een groep terechtkomen. Maar persoonlijk vind ik het leuker als we een mooie affiche krijgen met grote ploegen. Eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit, als we maar mooi voetbal krijgen.

Haarextensies, van hier tot in India TerZake zoekt uit waar het haar voor haarverlengingen vandaan komt, en ontdekt dat in India jaarlijks tienduizenden arme vrouwen hun haar offeren in de hindoetempels – iets waar gewiekste zakenlui gebruik van maken (20.00 – Canvas) Traliegeweld Blik achter de gevangenisdeuren van Lebanon Correctional Institution in Ohio, een wereld vol geweld, afpersing en bendevorming (20.55 – VTM) Wat na Maeve? Reportage over een Australisch meisje van 10 dat in 2003 tijdens een fietstocht werd doodgereden, en het rouwproces van de ouders (21.10 – één) Sons and Lovers Tweedelige verfilming van de ‘schandaalroman’ van DH Lawrence uit 1913, over liefde en seks (23.55 – Canvas)

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content