GUGA BAÚL en JOSJE HUISMAN delen rake muilperen uit in BOXING STARS.

Nieuwe zender vanaf zaterdag 1/10

Op 1 oktober geeft Acht de pijp aan Maarten. De zender wordt vervangen door CAZ. Voor de duidelijkheid: CAZ spreek je uit met een harde klank. Zoals in: ‘Geef het CAZ’ke eens door.’ Vreemde naam wel, tussen al die vijven en zessen. ‘Een cijfer wilden we niet, dat is saai’, vertelt Erwin Deckers, COO van Medialaan, dat de zender Acht en zijn marktaandeel van 0,8 procent opkocht.

Natuurlijk zijn er ook andere redenen voor een naamsverandering. Medialaan investeert traditioneel in merken, en het merk CAZ moet duidelijk mannen bedienen. ‘CAZ is gericht op mannen zoals Vitaya gericht is op vrouwen. Niet dat vrouwen bij ons niet welkom zijn, want ik merk dat ook zij geïnteresseerd zijn’, stelt programmadirecteur van Medialaan Ricus Jansegers vast.

De kritiek dat een mannenzender anno 2016 achterhaald en zelfs seksistisch zou zijn, stoort Jansegers niet: ‘Wij zijn gericht op een specifieke doelgroep, dat is de normaalste zaak van de wereld. Zo overleven kleine zenders. We hebben nog geen mannenzender in Vlaanderen, terwijl we toch al een aantal vrouwenzenders hebben. Op die manier kunnen wij ons onderscheiden. Het is absoluut onze ambitie om de zender een mannelijk profiel te geven. Als we succesvol worden in iets anders, zullen we moeten bijsturen. De kijker heeft altijd gelijk.’

Hoe ziet dat er dan uit, zo’n mannenzender? Wel, elke dag is er een vaste filmafspraak om twintig voor negen. Stoere films, uiteraard. ‘We gaan niet zozeer voor de nieuwste blockbusters want voor een kleine zender met beperkt budget is dat niet haalbaar’, zegt Jansegers. ‘We hebben dus gekozen voor titels als The Shawshank Redemption, The Godfather, Rambo – stevige klassiekers, bekend bij een groot publiek. Het zijn titels die je, als je een kwartiertje te laat op CAZ afstemt, nog kunt volgen en graag opnieuw ziet. Daarnaast brengen we een aantal degelijke series: Dexter, True Blood, Ray Donovan. We zullen ook Game of Thrones opnieuw uitzenden. Vanaf oktober tonen we telkens drie afleveringen na elkaar, speciaal voor bingewatchers. De bedoeling is dat je tegen december, wanneer het nieuwe seizoen op Q2 uitkomt, weer helemaal mee bent. En in samenwerking met VTM Nieuws geeft CAZ binnenkort met Special Forces ook een blik achter de schermen van de Special Forces Group van het Belgische leger, hypergetrainde militairen die op elk moment ingezet kunnen worden.’

Beginnen doet CAZ alvast met een mokerslag van formaat: op zaterdag 1 oktober staat Boxing Stars, een boksgala met BV’s, gepland. Sportanker Maarten Breckx neemt het dan op tegen acteur Viktor Verhulst, Tegen de sterren op-gezicht Guga Baúl kijkt Thuis-acteur Bill Barberis in het wit van de ogen en zangeres Josje Huisman probeert Olga Leyers tegen het canvas te meppen. U leest het goed: ook vrouwen springen op de mannenzender in de ring. ‘Ik ben aangenaam verrast door alle vrouwelijke celebs die zich spontaan aanboden om deel te nemen aan de match. Tot zover alle logica. Je weet het echt nooit in dit vak’, lacht Jansegers. Afwachten wie hier op zijn bek zal gaan.

ANKE WAUTERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content