1 Fotografie Johnny Cash: A Definitive Portrait

Tot 14/9, Proud Galleries, Londen

Wijlen the man in black toont zichin zwart-wit, in deze uitzonderlijke fototentoonstelling over zijn leven. Let vooral op de beelden van Marvin Koner, die haast vijftig jaar verborgen bleven en ’s werelds meest geliefde countryzanger vastlegden voor zijn grote doorbraak.

> proud.co.uk

2 Expo Electrified

Tot 21/09, Smak, Gent

Ronald Kuivila en Edwin van der Heide brengen het Smak onder hoogspanning. Met hun verschillende geluidsinstallaties geven ze elk een geheel eigen betekenis aan de frase ‘Electrified’.

> smak.be

3 Festival Durga

22-26/8, Antwerpen

De lichtjes van de Schelde worden weer enkele dagen die van een heerlijk kitscherig Bollywood. Durga presenteert het beste van wat de Indiase cinema te bieden heeft – inclusief Bengaalse klassiekers als opener Devdas, hedendaagse films als de docu Lakshmi and me en Pakistaanse creaties uit Lollywood.

> durgafilmfestival.be

4 Festival Mostra Venetië

27/6 tot 6/9, Venetië

Met slechts vijf Amerikaanse titels in de competitie gaat de 65e Mostra resoluut de onafhankelijke toer op. De broertjes Coen mogen met hun langverwachte Burn After Reading wél het festival openen – en zo gaan Brad Pitt en George Clooney de internationale competitie om de Gouden Leeuwen en tal van nevenreeksen vooraf.

> labiennale.org/en/press/

5 Festival Tweede Filmfestival Oostende

28/8 tot 6/9, Kinepolis-Rialto, Oostende

In Oostende moeten Coen-fans wachten tot de slotdag op hun laatste worp. Al zullen ze zich dankzij de nieuwe van de broers Dardenne Le Silence de Lorna en de animatiedocu Waltz with Bashir als openers en reeksen als XL-gaming en The Master Selection van Tom Barman niet hoeven te vervelen.

> filmfestivaloostende.be

6 Boek China: Portrait of a Country

Nu uit, Taschen

Verboden in China – zéér verrassend – maar in de rest van de wereld nog vrij verkrijgbaar: zestig jaar moderne geschiedenis van de volksrepubliek in meer dan vierhonderd, vaak clandestiene foto’s.

> taschen.com

7 Festival Boterhammen in het park en Feeërieën

25-29/8, AB en Warandepark, Brussel

Zorgen onder meer Isabelle A, Guido Belcanto met Boterhammen in het park ’s middags nog voor het muzikale beleg tussen uw sneetjes in het Warandepark, ’s avonds maken artiesten als Taxi Taxi! Efterklang (foto) en het Pierre Anckaert Trio het er sprookjesachtig gezellig voor Feeërieën.

> boterhammeninhetpark.be, feeerieen.be

8 Festival Klara Festival

29/8 tot 12/9, Brussel

Onder de noemer ‘Forza Musica!’ trekt Klara voor de 5e editie van zijn festival alle registers open. Hoge en lage tonen worden u krachtig aangeboden door Napolitaans volkszanger Pino De Vittorio, barok-rockers Il Giardino Armonico, en andere klassieke kleppers.

> klarafestival.be

9 Film Romy Schneider. Vrouw en ster

Tot 1/9, Flagey, Brussel

Voor La Piscine, César et Rosalie (foto) en Une histoire simple schoot Romy ‘Die Schöne Sissie’ Schneider uit haar hoepelrok en in de huid van minder glamoureuze vrouwen. Ontdek een andere kant van de keizerin.

> flagey.be

10 Festival Brussels Summer Festival

21-31/8, verschillende locaties, Brussel

Zomer in Brussel staat ook dit jaar weer synoniem voor tal van muziek- en andere voorstellingen op verschillende locaties in het hart van de stad – lees: The Germans op het Muntplein (22/08) of Figaro in het stadhuis (27/08). Dit jaar voor het eerst ook op het Paleizenplein, en dus groter, maar volgens de organisatoren daarom niet minder gezellig.

> brusselssummerfestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content