Cardi B (25)

11,4 miljoen volgers op Instagram

1,3 miljoen volgers op Twitter

15 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify

Grootste hit Bodak Yellow, 234 miljoen views op YouTube

In 1 lyric ‘I’m the shit, they can’t fuck with me if they wanted to.’

Bijna twintig jaar nadat Lauryn Hill bovenaan stond met Doo Wop (That Thing), staat er eindelijk weer een vrouwelijke rapper solo op nummer één in de Amerikaanse hitlijsten.

En wat voor een vrouw. Afro-latina Cardi B groeide op in New York. Naar eigen zeggen was ze al vanaf haar zestiende lid van de beruchte Bloods-bende. In het nachtleven van de Big Apple stond ze bekend onder de artiestennaam Camilla. In een stripclub gaf ze zichzelf in die tijd bloot, nadien kreeg ze klappen van een reeks gewelddadige vriendjes.

De artieste liet het allemaal niet aan haar hart komen en begon op Vine miljoenen volgers aan te trekken met haar gevatte filmpjes. Het leverde haar een rol op in het zesde seizoen van de populaire realityshow Love & Hip Hop: New York. Denk: The Real Housewives, maar dan met rappers.

Muziekplatform Stereogum heeft haar sound omschreven als ‘een opvallend luide en seksuele fuck you die perfect past bij hiphop’. Anderen houden het erop dat Cardi B trager rapt dan de Mexicanen in South Park praten – dat is géén compliment.

Het zal haar worst wezen. Zoals ze het in haar hit Bodak Yellow zegt: ‘I don’t dance now, I make money moves.’ En look what you made her do: ze stootte zelfs Taylor Swift van de eerste plaats.

Haar status is ondertussen zo dat ze vooral zenuwachtig is over wat de toekomst brengt, zo gaf ze toe in een interview tijdens de New York Fashion Week: ‘Ik ben de allerbeste artiest van dit moment. Ik moet enkel concurreren met mezelf. Dat is een enorme druk.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content