Voor VT4-presentatrice en omroepster Cara Van der Auwerais surfen even gezellig als een boekje lezen op het toilet.

Ben jij altijd en overal online?

Neen, zeker niet. Maar als ik mijn omroepteksten moet schrijven, is het internet onontbeerlijk. We zenden al heel lang Friends uit, en dan wordt het moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen. Daarom zoek ik online-info op over de acteurs of mensen die aan de serie meewerkten, of bekijk ik wat filmpjes waar ik iets kan uithalen.

Kruip je graag achter de computer?

Toch wel, voor mij is dat zoals een boekje lezen op het toilet – je hoofd leegmaken met een kop koffie erbij. Soms tik ik lukraak wat trefwoorden in zoals ‘designmeubels’ of de naam van een film die me interesseert. Als de styliste van VT4 me tips geeft, zoek ik die merken nadien ook even op. De site van Dries Van Noten vind ik wel de moeite waard. Ik gebruik het internet eigenlijk naargelang van mijn humeur. Soms heb ik zin in iets luchtigs, soms lees ik al het nieuws op de site van Het Nieuwsblad.

Spendeer je je geld ook online aan meubels en kledij?

Niet vaak. Sommige websites zijn net kooptelevisie, en die vertrouw ik niet. Ebay vind ik wel veilig, daar koop ik af en toe wel wat meubels. Het is een spel en je moet een beetje geluk hebben – dat vind ik wel leuk. Gelukkig kun je een maximumbedrag instellen, en geef ik dus zeker geen te grote bedragen uit. Nu zoek ik bijvoorbeeld verlichting voor mijn huis. Dat kost vreselijk veel geld, maar ik ga via het internet op zoek naar goedkopere alternatieven.

Je gebruikt het internet dus om te shoppen en als bibliotheek. Ben je ook zo ijverig als het op mailen aankomt?

Het gebeurt dat ik een week mijn mails niet check. Iedereen is tegenwoordig altijd bereikbaar en dat vind ik onaangenaam. Tijdens mijn zwangerschap heb ik mijn mailbox drie maanden lang niet geopend. Ik communiceer niet graag via mail, ik beantwoord sommige mails niet, of veel te laat. Ik houd meer van rechtstreeks contact.

Laat je dan ook met veel plezier je computer achter?

Ik neem mijn laptop wel vaak mee, bijvoorbeeld om in het vliegtuig een dvd te bekijken. Of als we een vakantiehuisje huren waar geen tv is, is het wel leuk om eens een film te kunnen zien. Verder raak ik de computer niet aan.

Heeft jouw computer de radio vervangen?

Ik download veel nummers via iTunes, soms ook volledige cd’s. Ik heb een oude iPod waarop ik mijn muziek zet en waarmee ik ook graag trailers van films bekijk. Die zien er op dat kleine scherm zo flitsend uit, dat vind ik leuk. Al koop ik af en toe ook nog wel cd’s van groepen die ik echt goed vind.

Cara Van der Auwera is dagelijks te zien in ‘Huizenjacht’ om 19.30 uur op VT4.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (i-Life)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content