1. FESTIVAL

POCKET FILM

6/11, Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Er zit meer toekomst in gsm-filmpjes dan wat happy slapping, aldus Bozar, dat uitpakt met een heus filmfestival rond de vergeten cinematografische revolutie, inclusief een best of van het Pocketfilmfestival van Parijs.

bozar.be

2. CONCERT

LUKA BLOOM

5/11, Het Depot, Leuven

Eleven Songs is absoluut mijn beste plaat ooit’, vertrouwde de Ierse singer-songwriter Luka Bloom ons pas nog toe. ‘En ik ga iedereen op deze wereld daar één per één van overtuigen.’ In Het Depot neemt de Man met een Missie alvast een jumpstart. Gezellig.

hetdepot.be

3. FESTIVAL

DE NACHTEN

7 en 8/11, deSingel / Petrol, Antwerpen

Boek, muziek en beeld: de formule van De Nachten hoeft onderhand geen verdere introductie meer. Met onder meer Arnon Grunberg, T.Raumschmiere (foto), Wim Helsen, de Roovers, Tom Lanoye én de zes gedaantes van de illustere Mauro Pawlowski.

denachten.be

4. EXPO

LE FUTURISME A PARIS

Tot 26/1/09, Centre Pompidou, Parijs

Honderd jaar na Marinetti’s manifest ging Centre Pompidou na hoeveel invloed het futurisme gehad heeftop de Franse kubisten. Behoorlijk veel, zo blijkt uit het werk van Georges Braque, Marcel Duchamp en vele anderen. Foto: La Rivolta, 1911 van Luigi Russolo. Zie ook pagina 89.

centrepompidou.fr

5; EXPO

COBRA

7/11 tot 15/2/09, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, Brussel

Precies zestig jaar geleden startten Karel Appel, Christian Dotrement en nog wat gelijkgezinden de internationale CoBrA-beweging voor experimentele kunst. Reden genoeg voor de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten om een jubileumtentoonstelling uit de grond te stampen. Of: experimentele pendelkunst uit Kopenhagen, Brusselen Amsterdam. Foto: Stierige kat van Karel Appel, 1951.

fine-arts-museum.be

6. FESTIVAL

PLAYGROUND

31/10 tot 7/11, STUK, Leuven

Voor het tweede jaar op rij zoekt het Leuvense Stuk het grensgebied tussen beeldende kunst en podium op. Menselijke architectuur, lieftallige slaapliedjes, oude fotomodellen en acterende pingpongtafels maken deel uit van de dolle wereld der crossmedialiteit.Foto: ‘Playing Ensemble Again and Againvan Ivana Müller.

stuk.be

7. FESTIVAL

PLUTO-FESTIVAL: MUZIEK EN MEDIA-KUNST

31/10 en 1/11, Nijdrop, Opwijk

Het Pluto-Festival dook de God van de Onderwereld achterna en kwam terecht in de fictieve realiteit van de heren-artiesten – met concerten van Dijf Sanders, Motek en Dr. Elektroluv (foto) en een hele hoop mediakunstwerken. Zie ook pagina 95.

pluto-festival.be

8. FILM

ROY SCHEIDER

1 tot 14/11, Filmmuseum, Brussel

‘Heaven’s gonna need a bigger boat’ – politiechef Martin Brody uit Jaws (foto) is niet meer, en dus bedacht het Filmmuseum acteur Roy Scheider met een elegieprogramma. Met onder meer Pakula’s Klute, All That Jazz en The Fourth War.

filmarchief.be

9. CONCERT

AIMEE MANN

1/11, AB, Brussel

@#%&*! Smilers heet de laatste plaat van de eigenzinnige singer-songwriter Aimee Mann, en dat vonden wij een @#%&*! vreemde titel. Mocht ook uzich afvragen hoe u @#%&*! precies moet uitspreken, kunt u het haar zelf vragen in de AB.

abconcerts.be

10. CONCERT

BUSCEMI AND THE MICHEL BISCEGLIA ENSEMBLE

7/11, Handelsbeurs, Gent

Dirk Swartenbroekx trekt samen met pianovirtuoos Michel Bisceglia zijn jazzjasje aan. Verwacht late nite jazzy interpretaties van nummers als Ramiro’s Theme, Seaside en Bollywood Swing King – en vooral Buscemi zoals u hem nog nooit gehoord hebt.

handelsbeurs.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content