en acht andere dingen die u deze week niet mag missen

FOTOGRAFIE International Fotofestival Knokke-Heist

1/4 tot 1/7, Knokke-Heist

Met de retrospectieve Visually Hungry toont de Britse gastfotograaf Rankin het publiek van het 29e Internationaal Fotofestival speelse, brutale en sensuele naakten (zie ook p. 89). De rest van het festival belooft, met onder meer de World Press Photo en de Wildlife Photographer of the Year, ook weer de moeite te zijn.

www.fotofestival.be

FOTOGRAFIE L’image d’après

4/4 tot 30/7, La Cinémathèque Française, Parijs

Magnum levert al zestig jaar de meest pakkende plaatjes ter wereld. Tien topfotografen van het roemrijke agentschap onthullen door welke regisseurs ze zijn beïnvloed (zie ook p. 24 e.v.). Cinema mag dan vaak L’image d’après worden genoemd, hier is het ook l’image d’avant.

www.cinematheque.fr

CONCERT Bob Dylan

6/4, Vorst Nationaal, Brussel

De times zijn sneller dan ooit a-changin’, maar Bob Dylan blijft ongenaakbaar als de grootste singer-songwriter ooit. Vijfenveertig jaar na zijn eerste album blaast de wind hem nog eens richting België.

www.goformusic.be

FESTIVAL Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film

5-17/4, Tour & Taxi, Brussel

Trekkies, fantasyfreaks en andere blekerds komen weer volop aan hun trekken op het 25e Festival van de Fantastische Film. Het BIFFF heeft bij zijn kwarteeuwfeest niet alleen de Europese première van Danny Boyles Sunshine in petto; naast een resem scififilms en feestjes is er ook een heuse SF-, Fantasy- & Manga Market – inclusief Stars Wars convention.

www.bifff.be

FILM Barbara Stanwyck

1-20/4, Filmmuseum, Brussel

Bloedmooi, rotgetalenteerd en vol temperament maakte Barbara Stanwyck, née Ruby Katherine Stevens, al zeer jong haar debuut op de planken en het witte doek. Ze zou er dit jaar honderd geworden zijn; het Filmarchief gedenkt haar met een vertoning van haar grootste succesfilms. (Foto: The Bitter Tea of General Yen)

www.filmarchief.be

FILM Robert Mitchum – De RKO-jaren

4-30/4, Filmmuseum, Antwerpen

De heruitgave van B-filmklassieker Out of the Past is de ideale gelegenheid om gedoemde antiheld en RKO-icoon Robert Mitchum nog eens voor het voetlicht te brengen. De reus van de film noir schittert in memorabele films als My Forbidden Past (foto met Ava Gardner) en His Kind of Woman.

www.muhka.be

PRETPARK Disneyland Resort Parijs 15

Start van de feestelijkheden op 31/3

Voor de vijftiende verjaardag van Disneyland Parijs steken Mickey Mouse en zijn vrolijke vriendjes een jaar lang nog een tandje bij wat betreft kinderlijke vreugde. De parade is extra feestelijk, de dagen duren (nog!) langer én er komen drie spannende nieuwe attracties bij.

www.disneylandparis.com

FILM Henri-Georges Clouzot

2-30/4, Filmmuseum, Brussel

Zijn tirannieke perfectionisme joeg zijn acteurs steevast op de kast, maar Henri-Georges Clouzot liet wel een oeuvre na om u tegen te zeggen. Laaf je, honderd jaar na zijn geboorte en dertig jaar na zijn dood, in het Brusselse Filmarchief aan zijn klassiekers. (Foto: Véra Clouzot en Simone Signoret in Les Diaboliques)

www.filmarchief.be

DVD SERIE Twin Peaks seizoen 2

Uit op 5/4, Paramount

Het heeft even geduurd – ruim vijf jaar om precies te zijn – maar nu komt eindelijk ook het tweede seizoen van Twin Peaks uit op dvd. Tijd dus om te achterhalen wie Laura Palmer vermoord heeft en opnieuw kennis te maken met legendarische personages als FBI-agent Dale Cooper, Big Ed en the log lady.

www.paramount.be

DVD SERIE Into The West

Uit op 5/4, Paramount

Het Westen van de negentiende eeuw was niet altijd even wild. In Into The West proberen twee families – een van blanke kolonisten en een van Amerikaanse natives – vreedzaam samen te leven, maar ze ondervinden dat het niet zo eenvoudig is.

www.paramount.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content