1 FESTIVAL AUTUMN FALLS

25-27-28/11, diverse locaties, Brussel

Juicht, want ons land is een indoorfestival rijker. Boekingskantoor Toutpartout organiseert voor het eerst Autumn Falls, een driedaags festival in tien Brusselse concertzalen. Een droomaffiche met onder meer Beach House, Lambchop, Caribou, Vermin Twins en Aux Raus (foto). autumnfalls.be

2 FILM JERZY SKOLIMOWSKI

25/11 tot 29/12, Cinematek, Brussel

Na twintig jaar stilte is de Poolse regisseur Jerzy Skolimowski weer helemaal terug. Hij brengt u Four Nights With Anna en het in Venetië bekroonde Essential Killing (foto). Hoog tijd om u opnieuw te laten kennismaken met de Eigenheimer van de Oost-Europese cinema. cinematek.be

3 FOTOGRAFIE JEVGENI CHALDEJ. EEN FOTOGRAAF ONDER STALIN

Tot 31/12, Botanique, Brussel

De Tweede Wereldoorlog, de defilés, de kolchozen, de collectivisatie en de industrialisering: fotograaf Jevgeni Chaldej stond met zijn camera op de eerste rij in het communistische Rusland. Een fotograaf onder Stalin in honderd afdrukken.

(Foto: Voor de Universiteit van Moskou. Moskou,1951)

botanique.be

4 CONCERT KRAAKPAND 5.2

20/11, Handelsbeurs, Gent

De Handelsbeurs turnt zich om tot anarchistisch kraakpand met vijf bands uit uiteenlopende genres die afwisselend en geheel willekeurig hun songs brengen. Voor editie 5.2 mag u onder meer Tineke Postma, Ernst Löw en Broken Glass Heroes (foto) verwachten.

handelsbeurs.be

5 DE VROEGE FASSBINDER

Tot 19/12, Cinema Zuid, Antwerpen

Van Liebe ist Kälter als der Tod tot het – gerestaureerde – Welt Am Draht (foto): Cinema Zuid toont het werk van de jonge Fassbinder, wonderkind en enfant terrible.

cinemazuid.be

6 FILM INGMAR BERGMAN EN ZIJN KIJK OP HET KOPPEL

Tot 29/12, Flagey, Brussel

De strijd der seksen in Glimlach van een zomernacht, donkere radeloosheid in Schaamte of loutering in Scènes uit een huwelijk: Ingmar Bergman geeft zijn blik op koppels, relaties en Freud. Bespaart u meteen een relatietherapeut. (Foto: Het uur van de wolf) flagey.be

7 EXPO 2208 (OR HOW I MISSED THE END OF THE WORLD)

Tot 24/12, Showroom MAMA, Rotterdam

Voor wie niet kan wachten op het einde der tijden geven kunstenaars Marc Bijl, Veniamin Kazachenko en Jeffrey Vallance alvast een voorproefje. Een artiestenblik op de menselijke behoefte aan doemjaren, getallenmystiek en eindvisioenen.

showroommama.nl

8 EXPO FRANCIS AL S

Tot 27/3/2011, Bonnefantenmuseum, Maastricht

De BACA, oftewel de belangrijkste prijs voor internationale beeldende kunst in Nederland, ging dit jaar unaniem naar onze eigen Francis Alÿs. Bij wijze van fêtering strooit het Bonnefantenmuseum een greep uit zijn werken uit. (Foto: Silencio, detail)

bonnefanten.nl

9 FESTIVAL CROSSING BORDER

19-21/11, Arenbergschouwburg, Antwerpen

DBC Pierre, Annelies Verbeke en Peter Verhelst, maar ook Local Natives, Ed Harcourt, Low en vele anderen: Crossing Border probeert drie dagen lang de grenzen tussen literatuur en film weg te blazen. (Foto: Scroobius Pip, aka David Meads)

crossingborder.be

10 CONCERT MOTEK

23/11, Stuk, Leuven

Na twee jaar hard labeuren heeft Motek een nieuwe plaat uit, getiteld Dragons, en die willen de heren in het Stuk graag aan u voorstellen. Post-postrock van Belgische makelij. stuk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content