1 CONCERT SLIPKNOT

14/12, Lotto Arena, Antwerpen

Tijd om uw verkleedkoffer weer boven te halen, want het bal masqué van Slipknot – niet te verwarren met het gelijknamige tijdschrift over breien – is weer in het land. Of dat een tip is dan wel een waarschuwing mag u zelf uitmaken.

lotto-arena.be

2 EXPO UN-SCENE

Tot 22/209, Wiels, Brussel

Voor wie het nog niet doorhad:er is een nieuwe generatie jonge Belgischekunstenaarsopgestaan. Un-Scene presenteert: de Mooie Jonge Goden van de Belgische kunst, netjes gebundeld in een groeps-expo. Foto: Stills uit een videore-gistratie van deinstallatie ‘Non-Scene’ van Jimmy Robert

wiels.org

3 FILM KING KONG

14/12, Filmmuseum (bis), Brussel

Geen onverdienstelijke remake, Peter Jacksons King Kong, maar uiteindelijk blijft er maar één Fay Wray. Het Filmmuseum haalt het originele monstersucces uit 1933 nog eens boven, en probeert en passant uw kids wat cultuur bij te brengen.

filmarchief.be

4 expo LAND! A SENSE OF PLACE BY JAN VERBRUGGEN

Tot 30/1/09, Vienna International Apartment, Brussel

Vergeet Mappy, Google Earth en TomTom. Lang leve de papieren topografische landkaart! Met Land! brengt kunstenaar Jan Verbruggen zijn interpretatie van de Michelinkaarten, en denkt hij onderwijl na over ruimte en oriëntatie. Foto: The Mapreader.

vienna-international-apartment.net

5 FILM MUZIEK EN STILLE FILM: SATIE, CAGE en ENSOR

16/12, Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Schrijver en filmmaker Eric de Kuyper haalt zijn favoriete stokoude kortfilms van onder het stof en toont ze op de mooie muziekjes van Erik Satie, John Cage en James Ensor. Videoclips in vooroorlogse stijl.

bozar.be

6 CONCERT TINDERSTICKS

14/14, Cactus, Brugge

Na vijf jaar stilte is Tindersticks terug. Met The Hungry Saw lieten Stuart Staples en de zijnen een soberder, maar even intens geluid horen. Benieuwd of ze dat ook in Brugge doen.

cactusmusic.be

7 FILM A BOUT DE SOUFFLE

15/12, Filmmuseum (bis), Antwerpen

Devenir immortel. Et puis mourir.‘ Zevenenveertig jaar na zijn release is Godards nouvelle-vagueklassieker nog altijd even adembenemend, met Jean-Paul Belmondo en Jean Seberg in de romance van hun leven.

muhka.be/film

8 CONCERT MADNESS

15/12, Vorst Nationaal, Brussel

Zet de eindejaarsperiode feestelijk in met de ska-waanzin van Madness. Nostalgietrip voor liefhebbers van the nuttiest sound around.

vorstnationaal.be

9 FILM ZOMERSE FABELS, WINTERSE FABELS

13/12, Studio 5, Flagey, Brussel

Vijf geanimeerde fabels uit België, Nederland, Zwitserland en Frankrijk houden uw kroost – én u – warm tijdens deze Animazaterdag. Van een slak die een olifant onderdak biedt als het begint te regenen tot een jongetje dat beste vriendjes wil worden met zijn sneeuwman.

flagey.be

10 EXPO MARIE-JO LAFONTAINE

18/12 tot 22/2/09, Museum Botanique en Gesùkerk, Brussel

Videokunstenares Marie-Jo Lafontaine dook het zwembad in en kwam weer boven water met Dark Pool, een magische expo van foto’s, video’s en geluid uit een nachtelijk meer.

botanique.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content