THE AVIATOR van Martin Scorsese

De beroemde miljardair, vliegenier, filmmaker en filmsterrenversierder Howard Hughes (1905-1976) tijdens zijn jonge jaren, toen hij nog geen dolgedraaide kluizenaar was, maar wel al door smetvrees werd verlamd. (Nu in de bioscoop)

RAY van Taylor Hackford

De muzikale triomfen van de blinde populaire entertainer Ray Charles (1932-2004) maar ook zijn leven, vol verslaving en tragiek (de verdrinkingsdood van zijn jongere broertje, het verlies van zijn zicht op zijn zevende). (Uit op 23/02)

KINSEY van Bill Condon

Wetenschapper Alfred C. Kinsey (1894-1956) vroeg Amerikanen de waarheid te vertellen over hun seksuele levens, maar zelf hield hij zijn seksleven (gelukkig getrouwd maar ook biseksueel, experimenterend met mannelijke assistenten en met voorwerpen tot zelfbevrediging) angstval-lig verborgen. (Uit op 13/04)

FINDING NEVERLAND van Marc Forster

Verzonnen bespiegeling over hoe de Schotse schrijver James Matthew Barrie (1860-1937) zijn beroemdste creatie Peter Pan bedacht, het verhaal van een jongen die niet wil of niet kan opgroeien. (Nu in de bioscoop)

ALEXANDER van Oliver Stone

De Macedonische koning en halfgod Alexander de Grote (356 v.C.-323 v.C.), heerser van het Oosten voor zijn dertigste, was niet alleen een wereldveroveraar maar ook een moederskindje en kon als volwassene seksueel niet loskomen van zijn Medea-achtige moeder. (Nu in de bioscoop)

DE-LOVELY van Irwin Winkler

Het dubbelleven (society-huwelijk maar ontelbare avonturen met jongens) van de Amerikaanse componist en tekstdichter Cole Porter (1891-1964), meester van het dubbelrijm en de vernuftige light verse.

THE LIFE AND DEATH OF PETER SELLERS van Stephen Hopkins

De geniale Engelse komiek Peter Sellers (1925-1980) als monster thuis en op de set en als kameleon zonder identiteit, hopeloos verloren in het gecompliceerde rollenspel. (Nu in de bioscoop)

THE MOTORCYCLE DIARIES van Walter Salles

Een acht maanden lange reis op de motorfiets door Zuid-Amerika in 1952 opent de ogen van student geneeskunde en latere revolutionair Ernesto Che Guevara (1928-1967). (Nu in de bioscoop)

BEYOND THE SEA van Kevin Spacey

Bobby Darin (1936-1973), de smeltende crooner die ooit voor korte tijd Frank Sinatra naar de kroon stak, speelt in zijn eigen biopic een jongere versie van zichzelf. (Nog geen distributeur)

LE PROMENEUR DU CHAMP-DE-MARS van Robert Guédiguian

In Frankrijk is ‘la mitterrandie’ danig ongerust over deze film over de laatste twee levensjaren van de toen al doodzieke Franse president François Mitterrand (1916-1996). (Uit op 16/02)

DER UNTERGANG van Oliver Hirschbiegel

Adolf Hitler (1889-1945), neergezet als een mens in de kroniek van zijn laatste twaalf dagen in de Führerbunker, onder de nieuwe rijkskanselarij in Berlijn. (Nu in de bioscoop)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content