Waar? Kanaaltwee

Wanneer? Vanaf zondag 31/8, dagelijks

Wat?Big Brother kent u wel, veronderstellen we. Voor het vierde seizoen van het reality-programma heeft Kanaaltwee Het Huis in Vilvoorde gevuld met twaalf ex-bewoners. Mensen die dus in de voorbije drie seizoenen al te zien waren.

Wie? Steven Spillebeen, de ‘rebelse’ winnaar uit het eerste seizoen die toen Het Huis zo beu was dat hij twee uur op het dak ging zitten, komt doodleuk weer aankloppen. Hij heeft wel zijn look wat veranderd, maar als u iemand gebrekkig Engels à la Shut you up hoort spreken, kunt u ervan op aan dat Spillie around is. Ook Jeroen, die zijn ervaringen in Big Brother neerschreef in een kritisch boekje en daarmee danig in aanvaring kwam met Endemol, is van de partij, net als Ellen (winnares BB2) en nog een hoop mensen die wij ons met de beste wil van de wereld niet kunnen herinneren. Betty blijft ons gelukkig bespaard. Hoewel, je weet maar nooit.

Wat zegt Kanaaltwee? ‘In geen enkel land waar Big Brother loopt, werd ooit met deze unieke formule uitgepakt.’

Wat zeggen wij? Recyclage en hoe! Het is een wereldwijd fenomeen dat een format wat spin-offs krijgt en wordt uitgemolken. Normaal gebeurt dat door bekende mensen in het programma te loodsen, maar dat stadium is men hier sinds Big Brother Vips allang voorbij. Nu worden mensen die dankzij Big Brother (pseudo-)BV zijn, binnengehaald als BV in Big Brother: dit is zo postmodern dat iemand anders dan ons er eens een filosofisch traktaat over moet schrijven.

Overigens lijkt uitmelken dit najaar de trend bij de Vlaamse Media Maatschappij. De kandidates van Miss België en Miss Belgian Beauty hebben alweer een cameraploeg achter zich aan gehad; in Fear Factor mogen ditmaal BV’s allerlei viezigheid opeten; en ook Blind Date – hét camp-programma van Vlaanderen – laat enkele bekende singles op jacht gaan. Eerst komt Eva Pauwels, de ex van de man van één miljard, aan de beurt. (Tip voor de kandidaten: gevoel voor humor is bij Eva niet zo belangrijk.)

Hoe lang nog? Bij Big Brother hoop je natuurlijk ieder jaar op het einde; helaas waren de kijkcijfers nog nooit slecht genoeg. En wat erger is: er lopen al zowat veertig ex-BB-kandidaten rond in Vlaanderen… En ook nog:De verloren wereld Reportage in Rare Streken over de Tepuis, een berglandschap in Venezuela. (Di 2/9 û 21.00 Canvas)Kuifje en Ik Documentaire over Hergé; een intiem zelfportret, opgebouwd rond interviews die de striptekenaar had met Numa Sadoul. (Di 2/9 û 22.50 Canvas)Het verlies van LaylaBewogen Leven herhaalt de ontroerende documentaire waarin cineast Vanessa Gorman haar eigen zwangerschap vastlegt, en zo ook de dood van haar pasgeboren baby. (Woe 3/9 û 23.00 Canvas)De hondsdagen van 1976 We zijn er de voorbije weken nog niet genoeg aan herinnerd, vindt Histories(Don 4/9 û 21.00 Canvas) Seven wonders of the industrial world Een nieuwe documentairereeks op BBC, waarin de belangrijkste momenten van de indu- striële revolutie in scène worden gezet. In de eerste aflevering: de bouw van de Great Eastern. (Do 4/9 û 22.00 BBC2)Through The Lens Reportage waarin de verhalen verteld worden die schuil gaan achter enkele van de meest spectaculaire avonturenfoto’s van de laatste tien jaar. (Vrij 5/9 û 22.00 NGC)

door stefaan werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content