programma van 8 tot 14 juni

door Dominique Soenens

Bieke Ilegems presenteert sinds begin mei samen met Ann De Baetzelier ‘Exclusief’ op VTM en is nieuwsanker op de regionale zender ATV.

Interesseert het privé-leven van sterren en beroemdheden je?

Ja, natuurlijk. Ik denk dat iedereen graag de boekjes bij de kapper leest. In Exclusief proberen we leuke reportages te maken die geen te hoog ‘gossip’-gehalte hebben. Het is een heel ontspannende, onschuldige format. Ja, natuurlijk is het leuk om dingen te weten van internationale sterren en bekende mensen van bij ons.

Geef je jezelf makkelijk bloot aan de ‘boekjes bij de kapper’?

Toen ik pas begon wel. Ik noem dat nu soms mijn jeugdzonden. Ik vertelde toen bij wijze van spreken de kleur van mijn onderbroek. Dat doe ik nu niet meer, omdat journalisten nogal eens hun verhaal durven verdraaien. Het haalt ook niets uit om zoiets te vertellen.

Je staat binnenkort niet op de cover van een magazine met je nieuwe baby?

Nee, ik geef alleen interviews die gelinkt zijn aan een project, zoals nu met Exclusief. Ik begrijp wel dat mensen heel graag willen weten hoe mijn dochtertje heet en hoe de bevalling ging. Daar vertel ik wel over, maar op de cover staan, gaat me te ver.

Komt het koningshuis aan bod in ‘Exclusief’?

Nee, want VTM heeft al Royalty.

Ons koningshuis heeft natuurlijk ook weinig glamour.

( lacht) Dat heb jij gezegd. Sommige koningshuizen hebben wel glamour, maar dat van ons inderdaad niet. Al begint het te veranderen.

Vind je het jammer dat de von Saksen-Coburgs zo weinig glamour hebben?

Het koningshuis houdt me eerlijk gezegd niet zo bezig. Ik volg het vanop afstand. Ik vind dat Laurent veel humor heeft, maar voor de rest denk ik: ik zou niet in hun schoenen willen staan.

Laurent gevoel voor humor?

Tja, ik vind het zo’n zielige man, die op allerlei manieren toch een beetje aandacht probeert te krijgen. Het is een tragikomische figuur, iemand voor de commedia dell’arte.

Moet het koningshuis worden afgeschaft?

Dat laat me koud. Ze hebben zo weinig macht, dat het me niet uitmaakt. Laat ze dat beetje macht maar, laten we die traditie behouden. Het is al bij al een aardige vorm van folklore.

Wat zijn je ambities?

Ik zou graag nog wat leuke programma’s maken. ( glimlacht) Mijn ambitie is nu wat meer betrokken te zijn bij de dingen. Niet zomaar als een losbol presenteren, maar mee bedenken, maken, produceren. Zoals ik gedaan heb voor ATV in de portrettenreeks Oog in oog. Dat was zogenaamd ‘maar’ regionaal, maar ik kon er mijn ei in kwijt, omdat ik de format mocht bedenken, redactioneel voorbereiden, monteren.

Denk je aan een talkshow?

Oei, dat is wel een héél vies woord. Vooral omdat op de nationale televisie alles snel moet gaan en men er denkt dat mensen niet geïnteresseerd zijn in rustige televisie. Oog in oog duurt twintig minuten, maar we kregen er heel positieve reacties op. Het hoeft niet per se in de studio aan een tafel te zijn.

Noem eens een programma dat je bevalt.

Zomergasten vind ik enorm goed. Als ik dat op mijn 45ste zou kunnen doen, zou dat heel fijn zijn, denk ik soms. Ik hou wel van Hanneke Groenteman als presentatrice: recht voor de raap, met humor, niet te ernstig.

Blijf je met toneel bezig?

Ja, het is de bedoeling dat er in oktober een reprise komt van Mn. zkt. vr., omdat daar nogal veel vraag naar is. Aansluitend willen we gaan repeteren voor een nieuwe productie, die in februari volgend jaar in première zou gaan.

Een komedie?

Zoals Mn. zkt. vr. en Je Veux L’Amour: lichte komedies, met poëzie. Het zijn geen billenkletsers, maar iets ertussenin.

Waar kan je best je ei kwijt?

In de combinatie van televisie en toneel. Ik vind het heel leuk om zowel journaliste als actrice te zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content