BESTE KIJKERS

SVEN DE RIDDER, NATHALIE MESKENS en TINE EMBRECHTS: het dynamische trio van BESTE KIJKERS.

Vanaf 11/11, elke woensdag, 21.10, VTM

Nathalie Meskens is terug met een nieuwe portie afleveringen van Beste kijkers, de speelse panel-show waarin de voorbije televisieweek middels ludieke filmpjes wordt overschouwd. Ook in dit derde seizoen mogen Tine Embrechts en Sven De Ridder er naar hartenlust op los improviseren. ‘Dat is de reden waarom de mayonaise blijft pakken’, aldus de Antwerpse acteur, die nu exact 25 jaar meegaat op het Vlaamse scherm. Wanneer we hem bellen, heeft hij net de opnames voor het tweede seizoen van Cordon achter de rug. ‘Het is druk, maar plezant druk. Ik heb een erg georganiseerde agenda, en die is stevig gevuld.’

Blij dat je opnieuw in het panel van Beste kijkers mag zetelen?

SVEN DE RIDDER: Absoluut. Het leuke is dat het een show is waarin je volledig jezelf kunt zijn. Alleen Nathalie weet wat er zal komen, Tine en ik hebben geen flauw idee. Mensen vinden dat moeilijk om te geloven, maar het is zo. Er zijn geen voorgeschreven mopjes en ook de gasten weten van niets. We mogen dus gewoon loos gaan. Die vrijheid is uniek.

Verkies je dit soort humoristische panelshows boven fictie?

DE RIDDER: Nee. Fictie is nog altijd mijn core business. Daar ligt mijn basis. Dit is meer de echte Sven.

Welke gast hoop je straks naast je te krijgen in de studio?

DE RIDDER: Herman Verbruggen. Ik denk dat hij de geknipte gast zou zijn. Omdat hij een heel grappige acteur is, en een goede vriend. Ik weet dat ik in de eerste aflevering tegenover Tom Lenaerts en Sachli Gholamalizad zal zitten. Met haar speel ik momenteel samen in De bunker. We zijn het tweede seizoen aan het draaien. Dat zal leuk worden, omdat je elkaar plots in een andere setting ontmoet. Grappige madame ook.

Jullie krijgen weer tal van verrassende tv-fragmenten voorgeschoteld. Welke fragmenten zijn je altijd bijgebleven?

DE RIDDER: Dat fragment van die Nederlander die scooters en auto’s repareert. Op een bepaald moment komt er een vrouw zijn zaak binnen, die vraagt of ze haar scooters in natura mag betalen. Waarop die man in een wel héél smakelijke lach schiet. Hij kijkt naar zijn vrouw, een zuurpruim van jewelste, waardoor wij in de studio ook in een immense lach schieten. Maar een van de leukste passages van de vorige seizoenen is toch wel het moment waarop Jan Verheyen uit de bol gaat en met borden begint te smijten. Dat hij zoiets zou durven, had werkelijk niemand verwacht. Voilà, in Beste kijkers kan en mag alles. (lacht)

Ik hoorde dat je ook op een Amerikaans project zit te broeden?

DE RIDDER: Dat was een rode draad in het vorige seizoen van Beste kijkers. Maar ik kan daar nog niet veel over zeggen, omdat het nog altijd on hold staat. Er is nog niets beslist.

Indien het er toch eens van komt, met welke regisseur of acteur zou je – in je stoutste dromen – wel eens willen samenwerken?

DE RIDDER:(lacht) Ik heb sowieso altijd al iets in Star Wars willen doen. Aangezien ze daar nog jaren mee kunnen doorgaan, zeker nu de filmreeks door Disney is opgekocht, mogen ze mij daar altijd voor bellen.

ANDREAS ILEGEMS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content