Absynthe Minded-frontman Bert Ostyn spendeert online zijn centen aan vreemde instrumenten en zeldzame plaatjes.

Werk je als muzikant veel met de computer?

Opnames gebeuren met de computer, ik zou dat ding dus echt niet meer kunnen missen. Bovendien moet je wel een paar uur per dag achter het scherm doorbrengen als je wat reclame wil maken. Met de website van Absynthe Minded ben ik zelf niet zo veel bezig, maar er is ook nog een Facebook- en een MySpacepagina voor de band.

Heb je ook een persoonlijke Facebookaccount?

Ja, maar daar word ik niet zomaar met iedereen vriendjes. Anders wordt het me te druk. Ik vind het wel handig om bijvoorbeeld op de hoogte te blijven van feestjes. In Gent zijn er vaak buurtfeesten, die vind ik via Facebook en dan heb ik weer iets te doen het komende weekend. Het gaat erg snel allemaal.

Kijk je nog als vanouds naar televisie of ben je overgeschakeld op YouTube?

Ik ben niet echt een tv-kijker. Als ik echt iets wil zien, zoek ik het wel op. Mijn zus werkt voor Belga, en zij houdt me wat op de hoogte van wat de moeite waard is. Veel filmpjes zijn infotainment geworden in plaats van echt nieuws. Als de verkiezingen bezig zijn, volg ik dat wel via live streaming. VBS.tv vind ook een goede site – The VICE Guide To North Korea bijvoorbeeld is een heel interessante reportage.

Bekijk je ook series en films op de computer?

Ik heb wel eens een film van Bruce Lee gedownload, maar ik probeer ’s avonds van de computer weg te blijven. Die staat opzettelijk boven zodat ik dan iets anders kan doen.

Zijn er sites waar je met plezier heen surft?

De site van Kraftwerk vind ik super – je ziet er al het artwork en zo. Maar dat komt waarschijnlijk voornamelijk omdat ik een Kraftwerkfan ben. Plus: ik check dagelijks de site van De Standaard om bij te blijven.

Koop je muziek via iTunes?

Ik download haast niets. Ooit had ik in de auto van een vriend een plaat gevonden die ik fantastisch vond. Ik kon ze in de winkel nergens vinden, en heb ze dus maar gedownload. Achteraf heb ik ze toch nog gekocht. Ik haal toch graag een echte plaat in huis.

Koop je nog andere dingen online?

Soms koop ik zeldzame instrumenten. Zo kocht ik eens een instrument dat werkt op basis van luchtdruk en klinkt als een mengeling van een synthesizer en een stem. Ik denk dat dat de toekomst wordt: dat je op internet exact vindt wat je nodig hebt – en dat het aan huis wordt geleverd.

De vierde plaat van Absynthe Minded ligt vanaf 18 augustus in de winkel en heet ‘Absynthe Minded’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content