Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

BEROEMD OF BERUCHT: THE SIMPSONS

19.10 – VITAYA

In de reeks Beroemd of Berucht brengt Vitaya vanavond een portret van The Simpsons; niet de animatiereeks maar het zusjesduo Jessica en Ashlee. Die zijn vooral in de Verenigde Staten bekend, als zangeresjes (ze hebben allebei een paar albums met flinterdunne pop op hun naam) en als actrices – Jessica gaf gestalte aan een paar hotpants in de filmremake van The Dukes of Hazzard, Ashlee speelde mee in de tv-serie 7th Heaven en de film Undiscovered. Dat ze zo beroemd zijn geworden, hebben de zusjes echter niet te danken aan hun zang- of acteertalent, maar aan hun gave om in het nieuws te komen met allerlei ‘schandaaltjes’. Jessica was bijvoorbeeld een bescheiden tieneridool toen MTV haar vroeg om een realitysoap te maken over haar huwelijksleven met Nick Lachey, een zanger uit een boysband. Die reeks maakte van haar een echte ster, omdat ze er zo overtuigend de rol van dom blondje in speelde. In één scène zat ze bijvoorbeeld met een bord tonijn van het merk Chicken of The Sea op schoot en vroeg ze aan haar man of ze nu eigenlijk vis of kip aan het eten was. Op een ander moment hield ze tegen manlief en zijn vrienden vol dat ‘buffalo wings’ – gegrilde kippenvleugeltjes – echt wel van buffels afkomstig waren. Ook in het openbare leven blundert Jessica met aandoenlijk enthousiasme: toen ze op bezoek was in het Witte Huis en daar de Interior Secretary (de minister van Binnenlandse Zaken) tegen het lijf liep, complimenteerde ze hem omdat hij ‘het interieur van het gebouw zo mooi had aangekleed’.

Ashlee Simpson werd dan weer de grap van de dag in de VS toen ze in de show Saturday Night Live een paar liedjes mocht komen zingen. Nadat ze de eerste song zonder problemen had afgewerkt, kwam ze terug voor een tweede nummer. Maar op het moment dat ze dat wilde inzetten, hoorden de kijkers echter het eerste liedje opnieuw beginnen – een pijnlijke vergissing die duidelijk maakte dat Simpson aan het playbacken was. Toen Ashlee een paar weken later voor een footballmatch wou bewijzen dat ze wél echt kon zingen, was het resultaat zo schabouwelijk dat ze door 70.000 mensen werd uitgefloten. Achteraf startten een paar mensen op het internet met de Stop Ashlee Simpson Petition, waarin platenmaatschappij Geffen gevraagd werd om de zangeres het zwijgen op te leggen. Voorlopig echter nog steeds zonder succes.

Smallville Start van het derde seizoen van de Amerikaanse reeks over de jeugd van Superman (17.40 – Kanaaltwee) l Blackpool Britse serie over een casino en music hall in het gelijknamige kuststadje, die eerder al te zien was op Canvas (0.10 – Ned1).

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content