BEROEMD OF BERUCHT: JONGE ROYALS

21.00 – VITAYA

Ze zijn jong, mooi, rijk én hebben een titel: jonge royals zijn het ideale voer voor gretige paparazzi. Ze vliegen lustig heen en weer tussen het ouderlijke paleis, privé-eilanden en wilde feestjes, maar worden wel voortdurend bespied door horden fotografen. De wereld ziet elke stap én misstap van deze prinsen en prinsessen op hun weg naar de troon. Ook Beroemd of Berucht volgt de jongste telgen van de Engelse, Zweedse en Monegaskische koninklijke families. Zijn ze dat kroontje waard?

De Windsors. William (24) en Harry (22) zijn waarschijnlijk de drukst gekiekte prinsen ter wereld. De oudste is niet enkel de ideale schoonzoon, maar ook hét rolmodel voor de Britse jeugd. William heeft immers niet enkel de charme van moeder Diana ge-erfd, hij heeft het ook goed gedaan op school en gedraagt zich steeds voorbeeldig. Broer Harry is andere koek. De deugniet sloeg al eens een fotograaf en werd betrapt met alcohol en marihuana én verkleed als nazigeneraal. The Queen was not amused. Hij zou zijn leven ondertussen wel gebeterd hebben.

De Bernadottes. Dat de Zweden geen ijskoude mensen zijn, bewijzen kroonprinses Victoria (29), broer Carl Philip (27) en zus Madeleine (24). Terwijl de twee oudsten zich voornamelijk rustig bezig houden met hun studies en liefdadigheidsorganisaties, leeft Madeleine minder low profile. Ze wordt niet voor niets the party princess of the royal Paris Hilton genoemd. Eventjes heeft Victoria haar uit de schijnwerpers verdrongen. Zij gaf immers toe aan boulimie te hebben geleden, een ziekte die wel vaker voorkomt bij Europese prinsessen.

De Grimaldi’s. Carolines kinderen, Andrea (22), Charlotte (20) en Pierre (19), worden geadoreerd om hun looks en zijn graag geziene gasten op de hipste designerfeestjes. Andrea werd door het Amerikaanse People zelfs erkend als een van de mooiste mannen van de wereld. Halfzusje Alexandra (7) is nog te jong voor schandalen, en nichtje Jazmin (14) en neefje Alexandre (3) maken als buitenechtelijke kinderen van Albert geen aanspraak op de Grimaldi-naam. Maar de dochters van Stéphanie, Louise (13) en Pauline (12), zullen hen in de nabije toekomst wel vergezellen in de roddelblaadjes. Want vele Monegasken denken het, maar weinigen durven het uit te spreken: ‘Als ze maar niet te veel op Stéphanie gaan lijken.’

Eerste Hulp Bij Linkerhanden Realityreeks waarin Elke Vanelderen Vlaanderen doorkruist om klusjes uit te voeren (17.50 – VTM) Witte Raven BV Vanavond moet Hilde De Baerdemaecker – lang geleden dat we die nog op tv hebben gezien – zichzelf bewijzen als Japanse kok (21.20 – één) H.G. Wells: War with the World Docudrama over H.G. Wells, vader van de sciencefiction – zie ook de boekenrubriek op p. 111 (22.10 – BBC2) The Battle of the River Plate ** Michael Powell en Emeric Pressburger, GB 1956. De oorlog speelt een belangrijke rol in het oeuvre van Powell en Pressburger. Deze zeethriller haalt nooit het niveau van klassiekers als A Matter of Life and Death maar hun boeiend gebruik van Technicolor en de documentaire elan maken dit WO II-drama toch de moeite waard (13.35 – één) The Emerald Forest ** John Boorman, VS 1985. Mythologische en ecologische avonturenfilm over de zoektocht naar een door Amazone-indianen gekidnapte zoon van een Amerikaanse ingenieur (14.40 – VTM) La poison *** Sacha Guitry, 1951 Een oude tuinier (Michel Simon) helpt zijn immer scheldende, hinkende vrouw naar de andere wereld met de raad van een advocaat. Meesterlijk in zijn vlijmscherpe, cynische maatschappijkritiek en wrang en wreed in zijn macabere uitbeelding van huwelijksleed (15.05 – RTBF) Batman Forever * Joel Schumacher, VS 1995. Val Kilmer nam het vleermuisplunje van Michael Keaton over en Schumacher verving Tim Burton: de donkere sfeer maakte meteen plaats voor een meer campy toon die doet hunkeren naar de nachtmerriesfeer van Gotham City uit de eerste Batman-films (19.10 – Kanaaltwee) Michael Blanco ** Stephan Streker, B-FR-VS 2004. De Waalse filmrecensent Streker bespeelt de juiste gevoelige snaar in dit portret over eenzaamheid en een Belgische acteur die het wil maken in filmmekka LA (23.50 – La Deux).

Barbara De Coninck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content