BEROEMD OF BERUCHT: JENNIFER LOPEZ

15.25 – VITAYA (OOK OP ZATERDAG, ZONDAG, WOENSDAG EN VRIJDAG)

Terwijl de meeste Hollywoodsterren het in de Vitaya-reeks Beroemd of Berucht met één documentaire moeten stellen, krijgt Jennifer Lopez twee afleveringen. Dat zal de diva vast niet verbazen; bescheidenheid is nu eenmaal niet haar sterkste kant. Voor het geval dat die karaktertrek niet echt aan bod komt, zetten we hier alvast de leukste grilletjes van de zangeres op een rij:

Voor een optreden eist Lopez dat haar kleedkamer volledig in het wit is, tot de bloemen toe. Zelfs toen ze de videoclip bij een benefietsong voor de aidsslachtoffers in Afrika ging opnemen, moest er een ‘white room’ aanwezig zijn.

Een optreden in een Franse tv-show werd ei zo na afgezegd omdat de kleedkamer de verkeerde kleur had.

Op filmsets wordt Lopez altijd vergezeld door een hele entourage, die soms tot dertig mensen telt. Haar persoonlijke bodyguards wijken geen meter van haar zijde, en zijn verplicht om naar haar te verwijzen als ‘number one’.

Bij de promotietournee van Maid in Manhattan huurde ze de volledige bovenverdieping van een Londens luxehotel, voor 13.000 dollar per nacht. Toen ze zichzelf en haar 60 koffers in de suite had geïnstalleerd, ontdekte ze dat P. Diddy, haar ex, daar ook ooit had gelogeerd. Gevolg: zij en haar hele entourage moesten verhuizen.

Voor de opname van de videoclip bij Jenny From The Block trok de zangeres naar The Bronx, haar geboortewijk, om te tonen dat ze nog steeds even gewoon is als vroeger. Zij gedroeg er zich zo arrogant tegen de fans dat ze tegen het einde van de dag getrakteerd werd op een fluitconcert.

Eind vorig jaar vergezelde Lopez haar man Marc Anthony naar een concert in Colombia. Daar eiste ze dat het grootste winkelcentrum van Bogota gesloten zou worden als zij er ging shoppen. De manager antwoordde fijntjes dat Bill Clinton er vorige week nog was geweest, en dat hij daar níet om had gevraagd.

The Street Zesdelige BBC-reeks van de man achter The Lakes, over het leven achter de gevels in een kleine straat (22.00 – BBC1) l The Gift Documentaire over speciale feesten in San Francisco, waar homoseksuelen samenkomen om elkaar te besmetten met het aidsvirus (23.55 – Ned3) l Petite danseuse de quatorze ans Documentaire over het beroemde wassen beeldje van Edgar Degas, van een jong balletdanseresje (0.25 – Canvas).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content