Ben Mouling, de bezieler van de fiftiesparty’s van Radio Modern, feest misschien wel ouderwets, maar is met geen stokken offline te krijgen.

Facebooken op het werk hoort er allicht bij als je feestjesorganiseert.

Ja, al zit ik misschien iets te veel op Facebook. Ik heb op ditmoment zelfs twee accounts. De eerste werd geblokkeerd omdat ik te veel vrienden had toegevoegd. Ik heb dan een nieuwegemaakt, maar ondertussen is de oude ook weer geactiveerd.

Heeft het internet voor organisatoren van evenementen veel veranderd?

Heel veel! Als je op Facebook een evenement aankondigt, laten mensen weten of ze komen. Zo heb je al een idee van de opkomst en ook van het soort volk dat je mag verwachten. Ik hoef nu ook niet meer op alle mogelijke festivals te gaan flyeren, je bereikt al die mensen met enkele muiskliks. Ook handig: ik kan gemakkelijk gelijkaardige organisaties in het buitenland volgen. Als zij posten dat ze gisteren met een bepaalde groep een geweldige avond hadden, zal ik die groep wel eens opzoeken.

Je bent zelf ook dj. Wat vind je van mensen die draaien met hun laptop?

Ik begrijp dat wel, maar voor mij gaat dat niet. Ik draai met cd’s en hoef niets te downloaden. Ik heb immers genoeg muziek om nog vijftien jaar platen te draaien. Ik wil niet met mijn laptop op het podium staan, dat ziet er niet uit en die letters zijn te klein om te kunnen lezen als je op dreef bent. Ik heb een grote, duidelijke playknop nodig.

Koop je nog als vanouds cd’s in de winkel?

Meestal wel. Drunkabilly.com is een goede site waar ik regelmatig cd’s koop. Ik ken die kerel van op festivals, en dat geeft me dus nog een beetje het gevoel dat ik een platenwinkel ben binnengestapt. Verder koop ik niets online, ik wil niet zo’n kaal bestand op mijn computer, ik houd ervan om de verpakking erbij te hebben. Ik luister wel vaak naar radiostations via iTunes. Onze eigen radioafleveringen kun je daar ook beluisteren.

Jullie website gaat niet alleen over jullie events, maar over all things vintage.

Ja, omdat we vaak dezelfde vragen krijgen – ‘Waar vind ik goede muziek?’ of ‘Waar vind ik zulke kleren?’ Daarom zetten wij onze favorieten op de website. Mieke.tv is bijvoorbeeld een heel schattige site die bol staat van de mooie jurken. En de heren zijn dan weer blij met een link naar Cafecostume.com. Vroeger had je een Nederlands magazine dat dergelijke info verzamelde, maar sinds het internet zo groot is geworden, is er geen printbudget meer. Jammer, maar zo gaat het nu eenmaal.

Op 29 augustus feest Radio Modern in Sint-Niklaas en op 6 september in Antwerpen. De compilatie-cd ‘The ABC of Swing’ ligt in de betere platenzaak. Info: radiomodern.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content