Stijn en Ozark Henry zijn niet de enige landgenoten die u dit najaar op een nieuw album trakteren. Vijf andere Belgen om reikhalzend naar uit te kijken.

Axelle Red

Als het écht haar laatste plaat wordt, is het een afscheid in majeur. Axelle Red nam Jardin Secret op in de legendarische Royal Studios in Memphis, waar Daan Stuyven achter de knoppen zat. Voor muzikaal vuurwerk zorgen levende legendes Willie Mitchell (Al Green), Michael Toles (Bar Keys), Jeff Anderson (Charles & Eddie), Steve Potts (Booker T & The MG’s) en Lester Snell (Al Green, Isaac Hayes). Verwacht: begin oktober.

Daan

‘De titel dekt de lading, in al zijn betekenissen’, mailt Daan Stuyven ons over The Player. ‘De muziek is speelser dan ooit, met een tiental nummers die vrolijk de Europese poptraditie plunderen. De plaat is trouwens doorspekt met Duitse en Franse Eurospeak. Titels als Promis Q, Deserter, Adrenaline, Drama en Type Ex zijn snapshots uit het leven van een soms autodestructieve, soms triomferende epocowboy.’ Hiér met dat ding, en snel! Verwacht: begin oktober.

Billie King

Billie who? Billie King is de nieuwe meidengroep rond actrice Tine Reymer ( Recht Op Recht, Sedes & Belli) die een halve eeuwigheid geleden al allerlei hoogst ontroerends deed met Flowers For Breakfast. Ex-collega Tom Pintens was producer van dienst, op de instrumenten hoort u onder meer Chantal Willie (Zap Mama) en Isolde Lasoen (Skeemz, Daan, Briskey). Verwacht: begin oktober.

Bart Peeters

Zonder Circus noemde hij zijn ‘plaatgeworden midlifecrisis’, benieuwd wat zijn uitleg voor Slimmer Dan De Zanger wordt. Op dit eigenste moment werkt Bart Peeters zich in de studio nog bloed, zweet en tranen aan zijn tweede soloplaat, maar zeker is dat er opnieuw twee prachtbewerkingen à la Prachtig In Het Blauw en Zeester Met Koffie zullen opstaan. Van Bob Dylan vertaalt Peeters deze keer I Want You, van Riccardo Cocciante Sel Ste Nostalgia. Verwacht: midden oktober.

Admiral Freebee

Derde platen horen moeilijke bevallingen te zijn, maar daar doet Admiral Freebee naar eigen zeggen niet aan mee. Voor de voorlopig titelloze opvolger van Songs trok Tom Van Laere naar New York, waar hij zich liet bijstaan door producer Malcolm Burn van onder meer Bob Dylan en Iggy Pop. Via Burn wist hij niemand minder dan Emmylou Harris tot een historisch duet te bewegen – kippenvel gegarandeerd. Verwacht: midden oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content