Arnold Schwarzenegger, intussen alweer bijna een jaar gouverneur van Californië, maakt zijn laatste (beschamende) optreden in de afschrikwekkende avonturenfilm Around the World in 80 Days. * Hugh Jackman wordt de volgende James Bond. Hij weet het alleen zelf nog niet. * Een Amerikaanse groep Italianen stuurt een brief naar Silvio Berlusconi om te vermijden dat Robert De Niro het ereburgerschap van Italië verwerft. Ze menen dat de Amerikaanse acteur Italianen altijd in een slecht daglicht heeft geplaatst door in de huid te kruipen van stereotiepe maffiosi. ‘Somebody messes with me, I’m gonna mess with him’, zegt De Niro en hij verleent zijn stem aan een maffiose haai in het bijzonder zwakke Shark Tale. * Licht in de duisternis:Capturing the Friedmans (Andrew Jarecki), The Village (M. Night Shyamalan), Ae Fond Kiss (Ken Loach), The Brown Bunny (Vincent Gallo).

The Libertines spelen alle zomerfestivals zonder Doherty. De eponieme plaat komt binnen op één. * Na acht jaar houdt The Beta Band ermee op. Waarmee weten we niet meer precies. * Pathorockers The Rasmus krijgen tijdens hun eerste song op het Reading Festival zoveel flessen pis naar hun hoofd dat ze in de coulissen gaan schuilen. * Soulwax heeft met de hulp van producer Flood Any Minute Now klaar en speelt op Pukkelpop. Waarop NME: ‘Soulwax are superb at spinning records but absolutely awful at making them.‘ * De Greatest Hits-cd van Queen verschijnt als eerste legale rockplaat in Iran. * Lou Reed speelt op Marktrock voor een overvolle Grote Markt, maar eigenlijk alleen voor één journalist. * dEUS begint aan een Europese tournee na een sabbat van vijf jaar. Niet genoeg tijd voor bassist Danny ‘Cool Rocket’ Mommens om de baslijnen te leren. Hij had het te druk met Vive la Fête en zijn pony. Exit Mommens bij dEUS. * Rick James sterft ‘een natuurlijke dood’. * Balo stapt uit Starflam wegens ‘artistieke en menselijke demotivatie’. Mogelijk was de zwarte Maroc op. * Verdienen een speekmadolle op Pukkelpop: Marc Lanegan, Twilight Singers, Mauro, The Kills, Franz Ferdinand en The White Stripes. * In onze iPod: Always Outnumbered never Outgunned (The Prodigy), The Silent Hours (The Open), The TippingPoint (The Roots).

De VRT zet de grote middelen in op de Olympische Spelen. Een dikke dertig mensen worden naar Athene gestuurd, onder wie dertien journalisten. En dan zwijgen we over Hotel Titania waar zowat elke BV en politicus die niet met vakantie was mag langskomen. * Zolang ze maar niet over sport praten natuurlijk, dat spreekt. * VTM voert gesprekken met de Nederlandse zender Tros over de oprichting van een nieuwe commerciële familiezender in Nederland. Het is maar een suggestie, maar misschien zou men in Vilvoorde beter eerst eens proberen VTM zelf weer recht te trekken alvorens naar Nederland te gaan? * Tegen het einde van de maand breekt het herfstoffensief in volle geweld los. De ambities zijn niet min: VTM wil opnieuw een leuke en hippe familiezender worden, VRT wil zelfs niets minder dan ‘de verzuring in de maatschappij tegengaan en de sociale cohesie in Vlaanderen bevorderen’. * Het is dat we beter weten, anders hadden we gedacht dat Yves Leterme de persmap had geschreven. * De eerste tekenen van de grote renouveau voorspellen evenwel weinig goeds: de nieuwe programma’s van VTM, zoals De Slechtste Chauffeur van Vlaanderen of De Werf zijn op hun best middelmatig, en over twee paradepaardjes van TV1 – De Leeuwenkuil en Als Je Haar Maar Goed Zit – worden net geen parlementaire vragen gesteld. * De Pfaffs doen stof opwaaien als dochtertje Shania tijdens een autorit vrijelijk over de banken mag kruipen. Sam Gooris verdedigt zich: omdat de cameraploeg op de achterbank zat, was er geen plaats meer voor een kinderstoeltje. Wat je toch wel een beeld geeft van de prioriteiten ten huize Pfaff. * Gezien en goed bevonden: HLZHI Zonnekinderen (TV1), The Block (VT4).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content