21.40 – VTM

Het bloed zal de komende dertien weken weer rijkelijk door de Brugse straten vloeien, want Aspe is terug. Herbert Flack kruipt opnieuw in de huid van inspecteur Van In en lost de meest onwaarschijnlijke moorden op in de West-Vlaamse hoofdstad. Al is de vraag of ook deze reeks onderhevig zal zijn aan de jongensachtige fantasie van Pieter Aspe, want dit keer werden zijn boeken niet meer als basis gebruikt. Een team van scenaristen bedacht compleet nieuwe verhalen rond de bekende personages. ‘De serie verschilde sowieso al van de boeken’, zegt Flack. ‘Pieter heeft de neiging nogal wild te schrijven. Je moet af en toe terugbladeren om te zien hoe het nu weer zat. Bij televisie kan je dat natuurlijk moeilijk doen.’

Hoe zal de serie dan verschillen?

Herbert Flack: Wij blijven in Brugge, terwijl Pierre zijn boeken ondertussen in Blankenberge laat afspelen. De stad is ook echt een personage in de serie, en daar maken we gretig gebruik van. Zo zal een aflevering te maken hebben met de derby tussen Club en Cercle Brugge en een andere zal zich afspelen in het Dolfinarium en het Boudewijnpark. De verhaallijn over het privéleven van Van In en Hannelore is uiteraard ook heel dankbaar, die gaan we verder uitdiepen.

Hoe komt het dat het zo lang wachten was op de tweede reeks?

Flack: Tja, ze had inderdaad vorig seizoen al uitgezonden kunnen worden. Maar achteraf ben ik blij dat ze bij VTM voorzichtig omspringen met Aspe. It’s a brand, zoals ze zeggen, en dat moet je soigneren.

Raak je al een beetje verknocht aan Van In?

Flack: Ik heb chance dat ze mij gevraagd hebben, want zelf had ik mij niet in die rol gezien. Ik blijf het ook vreemd vinden. In die 25 jaar dat ik bij de KNS in Antwerpen speelde, had ik om de twee, drie maanden een andere rol. Terwijl je op tv echt verbonden wordt aan een personage. Eerst was ik vijf jaar lang Jean-Pierre, de antiquair van Thuis. En nu ben ik al een paar jaar Van In, en dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Zolang ik daarnaast toneel kan spelen en er mensen zijn die weten dat ik dat ook doe, heb ik er geen probleem mee. Zo’n rol brengt brood op de plank, hé.

Toast Kannibaal Tweede seizoen van de reality-reeks, waarin enkele Vlaamse families bij een Afrikaanse stam gedropt worden (20.40 – VTM) l München 1972 Reconstructie van de terroristische aanslagen op de Olympische Spelen van München (20.50 – Canvas) l Wit Down Under Zes koppels trekken door de Australische outback en strijden om de hoofdprijs: een paradijselijk huwelijk (21.10 – één) l Millenniumdoelstellingen Driedelig programma waarin twee Vlamingen gedurende een week gaan samenwonen met een collega in een ontwikkelingsland (23.00 – Vitaya).

Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content