‘I never saw nobody buffalo Bill the way she buffaloed Bill.’ Het tweede volume van Quentin Tarantino’s Kill Bill komt in de zalen. Het is nóg saaier dan het eerste. * Julian McMahon wordt de volgende James Bond. Juist, ja. *NASA verbiedt haar wetenschappers te praten over Roland Emmerichs rampenfilm The Day After Tomorrow. De amusante fictiefilm legt een verband tussen industriële (lucht)vervuiling en de opwarming van de aarde, terwijl de even amusante fictieregering van George W. Bush niet weet wat daarmee bedoeld wordt ‘en daarbij, het is toch niet waar!’. * Het Amerikaanse leger zit met de zaak verveeld, want ze hebben aan de film meegewerkt omdat ze ‘dachten dat het iets met buitenaardse wezens te maken had, niet met milieuproblemen’. * Licht in de duisternis: Depuis qu’Otar est parti (Julie Bertucelli), Son frère (Patrice Chéreau).

Kurt Cobain is tien jaar dood. * Marvin Gaye doet beter met twintig jaar. Iedereen blijkt nog met hem op het strand van Oostende te hebben gelopen. * Gorki kiest voor een geslaagd Plan B. Luc De Vos schrijft enkele woorden neer en noemt het resultaat De rest is geschiedenis. De rest wel. * Michael Jackson verschijnt voor de rechter. Hij ontbloot schielijk een tiet om de aandacht af te leiden maar moet toch terechtstaan voor tien klachten over kindermisbruik. * Gigantic: de Pixies maken in Minneapolis de meest verhoopte comeback ooit na die van Jezus op Stille Zaterdag. * Eminemmoont tot tweemaal toe de brave Duitse tv-kijkers tijdens een live-uitzending. * Kelly Osbourne meldt zich aan in het afkickcentrum, precies één jaar na haar broer. * Stijn stuurt met verheven blik Euphonic de wereld in, maar die kijkt net even weg. * Muse moet enkele concerten van zijn Amerikaanse tournee schrappen omdat frontman Matt Bellamy zichzelf op het podium beurs heeft geslagen met zijn gitaar. * Daan gaat naar de kapper en brengt Victory uit. Over het ene is nog beter nagedacht dan over het andere. * In onze iPod: Musicology (Prince), Auf Der Maur (Auf Der Maur).

VTM werpt de broertjes Coppens voor de leeuwen in De Meest Identieke Tweeling, ook bekend als Het Minst Beklijvende Programma. * Gouwe ouwe Derrick maakt in Duitsland zijn bioscoopdebuut in de animatiefilm Derrick – die Pflicht ruft. Horst Tappert is als tekenfilmfiguur expressiever dan in het echt. * Kleine kinderen die lang naar televisie kijken, hebben meer risico op aandachtsproblemen, zo maken Amerikaanse onderzoekers bekend. * Kinderen die een aflevering van Kopspijkers meepikken, verliezen bovendien hun gevoel voor humor. * De Zaak Alzheimer krijgt ook in het buitenland goede kritieken, maar regisseur Erik Van Looy blijft nog even in België om De Slimste Mens Ter Wereld te presenteren. Stany Crets wordt de opvolger van Alain Grootaers. * In Amerika ontstaat commotie over de nieuwe show Be my baby, waarin zes onvruchtbare echtparen strijden voor het adoptierecht op het kindje van een tienermoeder. * Boer Charel neemt halverwege april op 74-jarige leeftijd afscheid van zijn laatste koeien en gaat met pensioen. * Gezien en goed bevonden:Without A Trace (Kanaaltwee).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content