Tussen het zingen door vindt Annelies Brosens van Laïs toch de tijd om online naar kleuterkleertjes te shoppen.

Surf je nog puur voor het plezier?

Niet heel veel. Als ik aan de computer zit, is het meestal om voor Laïs te werken. ’s Avonds heb ik soms wel tijd om echt te surfen. En dan ga ik vaak op zoek naar leuke kinderkleding, zelfgemaakte dingen, schoentjes en zo. Ik houd van zulke ambachtelijke dingen. Je krijgt je bestelling dan in een schattige cadeauverpakking thuis opgestuurd. Vakantiebestemmingen zoek ik ook online.

Dood je de tijd soms op Facebook en aanverwanten?

Ik heb twee maanden lang een account op Facebook gehad, maar dan was ik het beu. In het begin vond ik het wel leuk om weer in contact te komen met mensen die ik al lang niet meer had gezien, maar erg boeiend vind ik het niet. Bovendien had ik de indruk dat het daar stikte van de jonge moeders die een uitlaatklep zochten voor hun dagelijkse zorgen. En zodra een paar mensen doorhadden dat ik ‘die van Laïs’ ben, zat mijn mailbox plots vol rommel. Geef mij toch maar persoonlijk contact.

Koop je vaak spullen online – behalve kinderkleertjes?

Niet op eBay – zodra ik moet bieden, haak ik af. Maar ik bestel wel eens wat, al durft dat soms te mislukken. Mijn eerste aankoop was een keukenrobot: het duurde een eeuwigheid voor hij geleverd werd en ik dacht het er nooit meer van zou komen. Ondertussen is hij trouwens al stuk. Wat ik wel regelmatig koop, zijn spullen voor de webshop van Laïs, zoals enveloppen.

Koop je je muziek ook op het web?

Neen, ik weet gewoon niet hoe het werkt. Voor een project heb ik wel eens een nummer ‘via via’ gedownload, maar verder koop ik nog altijd cd’s. Ik vind niet dat je nog tegen downloaden kunt zijn, omdat het zo ingeburgerd is. Maar als muzikant voel ik het aan mijn portemonnee, de cd-verkoop loopt voor ons wel moeilijk.

Ben je een haantje-de-voorste als het op nieuwe technologische snufjes aankomt?

Integendeel! Ik heb zelfs geen laptop en mijn gsm is ook maar een doodgewoon modelletje, ik spendeer niet veel geld aan zulke gadgets. Ik weet wel dat zo’n iPhone van alles kan. Foto’s nemen bijvoorbeeld, maar ik ben eigenlijk toch nog het meest voor een echt fotoboek te vinden. Ik mis de spanning die je vroeger voelde als je in de fotowinkel je pakje foto’s mocht afhalen.

Toch nog enkele sites die we niet mogen missen?

Toen we zelf aan de nieuwe site begonnen, ben ik beginnen rond te neuzen. De site van dEUS, deus. be, vind ik echt heel tof. Aan de hand van filmpjes krijg je een rondleiding doorheen hun repetitieruimte. Ik ben ook een fan van de site van Maxon Blewit, die heel grafisch en mooi is opgebouwd. Zoiets zou ik voor Laïs ook wel willen, maar dan moet ik eerst op tekenles, vrees ik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content