De deelnemers van Big Brother op Kanaal 2 werden vorige week dinsdag niet op de hoogte gebracht van de terreuraanslag op New York. …

De deelnemers van Big Brother op Kanaal 2 werden vorige week dinsdag niet op de hoogte gebracht van de terreuraanslag op New York. * Een jaar nadat ze naar Studio Brussel overstapte om er het ochtendblok te presenteren, gaat Nathalie Delporte terug naar de VMM. Niet alleen om radio, maar ook om televisie te maken. Ze krijgt elke weekdag een eigen uitzending op TOP-radio en mag tegelijk aan de slag bij JIMtv. * Sedert kort is de muziekzender TMF ook surfend te beluisteren op www.tmf.be * Na bijna veertig jaar televisie in Nederland en Duitsland houdt Rudi Carrell (66) het voor bekeken. De maker van mijlpalen als De Rudi Carrell Show en het schaamteloos gekopieerde Am laufenden Band brengt nog elke zaterdagavond op RTL vijf miljoen kijkers aan het lachen met 7 Tage, 7 Köpfe. Voor de rest van zijn dagen zou hij graag achter de schermen aan dat programma blijven meewerken. * ‘Deze reclame buit geen enkele vrouw uit!’ is de slogan waarmee het Franse schoenconcern Eram adverteert. Op de bijbehorende foto’s worden hoge hakken gedragen door stoelen, dieren en… een naakte man. * Volgens de Nederlandse televisiekijkers is Harmen Siezen de beste nieuwslezer. * Het Belgisch strippersonage Jeremiah van Hermann wordt de held van een 20-delige Amerikaanse televisieserie. Jeremiahs vriend Kurdy, die in het tekenverhaal blank is, wordt in de reeks zwart uit politiek correcte overwegingen. * De Nederlandse uitgeversgroep PCM ( Algemeen Dagblad, Volkskrant, NRC, Parool en Trouw) zet het mes in de internetactiviteiten. ‘We hebben al te veel gratis weggegeven.’ * Het gerucht gaat dat VTM met K3 aan een kinderprogramma werkt. * Big Brother heeft in de eerste week even veel kijkers kunnen lokken als vorig jaar. Bij Kanaal 2 wordt dat als een succes beschouwd omdat een tweede BB-reeks het in andere landen altijd minder goed heeft gedaan. * Eerder meldden we dat Canvas met Jambers’ Televisiefabriek onderhandelt over de productie van een lifestyle-magazine. Nu is bekend geworden dat het economisch magazine van Canvas door D&D zal worden geproduceerd en dat het Britse The Money Program als voorbeeld dient. Vanaf volgend jaar start Canvas met vijf duidingsprogramma’s per week. Behalve lifestyle, economie en cultuur die door productiehuizen worden gemaakt, zal de openbare omroep zelf instaan voor het maken van de nieuws- en de sportprogramma’s. * Volgens de nieuwe VT4-baas Patrick Tillieux zal VT4 pas volgend jaar bedrijfseconomisch weer op poten staan. Het is niet zeker of de naam VT4 behouden blijft. In tegenstelling tot wat eerder werd aangekondigd, wordt jongerenzender VT5 niet meer gelanceerd dit jaar.

Nooit eerder in de geschiedenis keken zoveel mensen zolang naar de televisie als vorige week dinsdag toen uitlekte dat Manhattan het slachtoffer was geworden van een terroristische aanval die New York, de Verenigde Staten en de hele wereld op hun grondvesten deden daveren. Volgens Paul Fox, een van de gepensioneerde directeurs van de BBC, was de aantocht en de crash van het tweede gekaapte vliegtuig dat zich in een toren van het World Trade Centre boorde, het meest dramatische beeld dat ooit live op de televisie was te zien. Nooit eerder was de verbijstering bij de journalisten in de televisiestudio’s zo groot, aldus Chris Cramer, de voorzitter van CNN International Networks in The Times. Bijna overal ter wereld werd de programmering overhoop gegooid, al zond BBC 1 wel het obligate EastEnders uit en ITV Who Wants to be a Millionaire. CNN was eerst met het nieuws van de aanslag om 14.50 onze tijd, twee minuten later gevolgd door Sky News en nog een minuut later door BBC News 24 om 14.53 uur. In Amerika hielden de tv-stations op elkaar te beconcurreren en wisselden onderling nieuws en opnamen uit. Opgemerkt wordt dat niemand in Hollywood voldoende lef zou gehad hebben om de gebeurtenissen in New York zo in scène te zetten. Voorbeelden van films waarin Amerika en New York het voorwerp zijn van terroristische agressie zijn The Fight Club, The Siege, True Lies, Independance Day en vooral The Sum of All Fears (plot Tom Clancy). Associaties met Towering Inferno en Die Hard liggen natuurlijk ook voor de hand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content