ALS TWEE HONDEN…

Dimitri Dewever medewerker Trends

Nu de Xbox One helemaal gelanceerd is en de PS4 zijn marktleiderschap tracht te behouden, slaat de Wii U terug met Hyrule Warriors.

ACHTERGROND

De makers van de actierijke Ninja Gaiden-serie en de Dead or Alive-knokreeks sloegen de handen in elkaar met de bedenkers van de epische hack and slash-franchise Dynasty Warriors – en Nintendo stelde personages en stijlelementen uit Legend of Zelda ter beschikking. Jup, flitsend en overduidelijk Japans getint. Maar wat op het eerste gezicht een onsamenhangend en haastig bijeengeharkt allegaartje lijkt, speelt na een tijdje relatief fris. Het spel is enkel en alleen speelbaar op de Wii U, een middel om meer volk naar deze new-gen console te lokken.

VERHAAL

Het verhaal is vergezocht – en door de vele sprongen na een tijdje amper te volgen. De actie speelt zich af in het mythische Hyrule-koninkrijk (bekend uit het Zelda-universum). Een door jaloezie verteerde toverkol opent een portaal met duistere krachten, waardoor alles in de soep draait, snode wezens overal chaos veroorzaken en prinses Zelda het onderspit dreigt te delven. Alleen de elfachtige Link en zijn gevolg zijn moedig en gewiekst genoeg om het tegen de monsters op te nemen. Samen met Impa (Zelda’s beschermengel), de mysterieuze Sheik (Ocarina of Time) en een rist nevenpersonages tracht hij de orde te herstellen.

CONCEPT

Voor subtiliteit, finesse of breinkrakende puzzels moet u hier niet zijn: alles draait om knokken, meppen, slaan, hakken, springen, betoveren en wegduiken. In de Legend-modus doe je dat aan de hand van een vage verhaallijn, waarbij je afhankelijk van de situatie en omgevingen met een ander personage speelt. In de Adventure-modus ga je in retrospelbordstijl diverse uitdagingen aan. Wie voldoende succes boekt, speelt nieuwe levels en wapens vrij. In de Challenge-modus neem je het op tegen de tijd. En dan is er nog de offline co-op, waarbij één speler via de tv en de andere via het scherm van de GamePad speelt.

VERDICT

Hyrule Warriors spreekt ongetwijfeld tot de verbeelding van veel Nintendo-fans. Zelda-freaks zullen in de wolken zijn met de bekende personages en booswichten die over het scherm paraderen, waarvan sommigen voor het eerst speelbaar zijn. Ook liefhebbers van de Japanse cultuur en Dynasty Warriors-ingewijden zullen zich opperbest amuseren. Wie zijn games liever wat meer westers consumeert, zal ook door Hyrule Warriors niet bekeerd worden. Leuke game voor de fans, maar zeker geen klassieker of een reden om nu toch maar Wii U te kopen.

HYRULE WARRIORS

WII U

TECMO KOEI / NINTENDO

GAMEPLAY ***

GRAFIEK ***

GELUID ***

DIMITRI DEWEVER

Partner Content