Is dat vorige seizoen niet al lang uit?

Ruim twee jaar, inderdaad. Covid heeft het derde seizoen vertraagd – uiteindelijk is de hele productie naar Italië verhuisd. Opvallend: in die twee jaar lijkt Succession alleen maar meer appreciatie te hebben gekregen. Passeerde seizoen twee zonder veel ophef, dan is seizoen drie vandaag een van de speerpunten van HBO.

Wat was er in dat tweede seizoen alweer gebeurd?

Het bedrijf van de Roys werd bedreigd door een schandaal, waar seksueel misbruik en moord in de doofpot werden gestopt. Om de rest van de familie te vrijwaren, moest Kendall op televisie de schuld op zich nemen. Alleen besloot hij op het laatste moment zijn vader aan te wijzen als verantwoordelijke. Meteen de cliffhanger waar het seizoen op eindigde.

Wordt seizoen drie een coronaseizoen?

Nee. ‘Dit zijn hele rijke mensen’, zei Sarah Snook, die Shiv speelt. ‘En helaas zijn hele rijke mensen niet getroffen door de pandemie.’

Waarover gaat het dan wel?

De nasleep van Kendalls tweede (of derde, we zijn de tel kwijt) poging tot vadermoord. De affiche en de trailer suggereren een interne oorlog die de familie verdeelt. Succession: Civil War, kortom. Meer details zijn er niet geweten, behalve dat er zich vermoedelijk een subplot in Italië zal afspelen.

Zijn er nieuwe gezichten?

Jazeker. Alexander Skarsgård mag na Big Little Lies opnieuw een rijke hufter komen spelen, deze keer een tech-CEO. Adrien Brody ( The Pianist) krijgt dan weer een gastrol als een ‘billionaire activist investor’. Ook een hufter dus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content