AGENDA : za 8/10-vr 14/10

© ONTROEREND GOED - AUDIENCE © JAN LIETAERT

1. PODIUM ONTROEREND GOED

8-9/10, Vooruit, Gent

Het experimentele performancecollectief Ontroerend Goed bestaat tien jaar, en Vooruit viert dat heuglijke feit met niet minder dan zes van hun beste en meest spraakmakende voorstellingen. Indringend en ingrijpend ervaringstheater. vooruit.be

2. CONCERT THE DO

12/10, AB, Brussel

‘Why would I carry such a weight on my shoulders?’ Het Frans-Finse duo The Dø – uit te spreken als ‘The Dough’ – maakt zijn opwachting in de AB. Avontuurlijke gitaarpopsongs in de traditie van The Cardigans en Kate Bush.

abconcerts.be

3. PODIUM MISUNDERSTOOD

13-14/10, Zuiderpershuis, Antwerpen

Na dertig jaar eindelijk overgewaaid naar ons land: poetry slam, een mix tussen poëzie, voordracht en hiphop. Met Misunderstood baant het schouwspel zich voor het eerst een weg naar het theater. (Foto: Kevin de Randamie – Blaxtar)

zuiderpershuis.be

4. FILM OFFSTREAM: NOSTALGIA DE LA LUZ

12/10, Cinema Zuid, Antwerpen

Filmmaker Patricio Guzmán gaat verder in op het onverwerkte verleden van zijn geboorteland Chili in de docu Nostalgia de la Luz. Een hallucinant beeld van de Attacamawoestijn, waar astronomen van over de hele wereld naar verre melkwegstelsels turen te midden van de stoffelijke resten van de slachtoffers van het Pinochetregime.

cinemazuid.be

5. CONCERT TEETH

14/10, Botanique, Brussel

‘Alsof New Young Pony Club een duet uitbrengt met Girls Aloud’, omschreef The Guardian het überhippe Londense trio Teeth, een vergelijking waar we ons enkel bij kunnen aansluiten. Sprankelende synthpunk in hipsterstijl. botanique.be

6. EXPO THE FUG – RICHARD PRINCE

Tot 5/11, Almine Rech Gallery, Brussel

Biker babes, covers van pocketboeken of bandfoto’s van de obscure beatgroep The Fug: fotograaf Richard Prince toont de Amerikaanse cultuur vanuit de onderbuik van de maatschappij. Almine Rech Gallery brengt een overzicht van zijn werk.

alminerech.com

7. EXPO ALMOST CINEMA

11-22/10, Vooruit, Gent

Vooruit en Filmfestival Gent zoeken de grenzen op van wat film kan zijn. Met onder meer Yesterday van Piet Arfeuille en Nathalie Teirlinck, de performance Tagfish en een complete expo. (Foto: Ant Hampton & Britt Hatzius) vooruit.be

8. CONCERT ALELA DIANE & WILD DIVINE

10/10, Trix, Antwerpen

Naast Joanna Newsom en CocoRosie een van de vaandeldragers van de new folk. In juli toerde ze nog in het voorprogramma van Fleet Foxes, in Trix komt Alela Diane met eigen band. trixonline.be

9. FESTIVAL MEETING POINT 6: LOCUS AGOSTINES

Tot 18/12, Argos Arts, KVS, Brussel

Voor de tweede keer alweer doet het rondtrekkende Meeting Point, een verzameling van het belangwekkendste artistiek werk uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, Brussel aan. Maak u op voor een Arabische Herfst. (Foto: Mounir Fatmi, Mixology, 2010)

argosarts.org kvs.be

10. EXPO DISPLACED SOUNDS: LAUF DER LARM

Tot 13/11, Stuk, Leuven

Onder de noemer Displaced Sounds focust Stuk op de ondergewaardeerde rol van geluid in onze cultuur in een reeks expo’s, lezingen en concerten. Eerste in de rij: het geluid van het kristalliseringsproces van permafrost en een geluidslandschap van roterende torentjes in Aernoudt Jacobs’ Lauf Der Lärm (foto).

stuk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content