1. EXPO MEOW 002: A CAT SLEEVE EXHIBITION

3/11 tot 31/12, Tune Up, Antwerpen

‘We got white pussy, black pussy, Spanish pussy. Come on pussy-lovers!’ Kurt Overbergh, programmator van de AB, toont zijn voorliefde voor platenhoezen met katach-tigen. Tachtig covers van de fifties tot nu.

vintagecrew.com

2. FILM THE CIRCUS

8/11, Bozar, Brussel

Bozar wenst u een goede zondagmorgen met Charlie Chaplins The Circus, inclusief pianobegeleiding. Als u er al aan zou twijfelen: cinema is de nieuwe kerk.

bozar.be

3. FESTIVAL FOCUS 89 EN HET FESTIVALVAN DE FILOSOFIE

9-15/11, Flagey, Brussel

Het Festival van de Filosofie focust op 1989, het jaar van de val van de Berlijnse muur. Conferenties, debatten en films over vrijheid anno 2009 en de draagwijdte van 1989. Foto: Import/Export.

flagey.be

4. FILM CARTE BLANCHE: ERIC DE KUYPER

Tot 22/11, Cinematek, Brussel

Eric de Kuyper, eregast op het Pink Screens Film Festival, mag in Cinematek zijn cinema omkaderen. Carte blanche met vijftien titels, van Johnny Guitar over Il Gattopardo tot Amarcord.Foto: Un chant d’amour.

cinematek.be

5. EXPO INFANTIZATION

Tot 10/1/10, Fotomuseum, Antwerpen

Het Fotomuseum presenteert: de Gelatine Generatie, een jonge lichting Chinese kunstenaarsdie fotografievermengt met schilderkunst, animatie ennieuwe media.De beeldcultuur van het nieuwe China.

fotomuseum.be

6. CONCERT YO LA TENGO

11/11, Het Depot, Leuven

25 jaar bestaat Yo La Tengo al weer, en er zit nog altijd geen sleet op hun dromerige elektropop. Ten bewijze: Popular Songs, hun nieuwe plaat, én een frisse passage langs Het Depot.

hetdepot.be

7. EVENT POST-FLUX DIGITAL ART

6-8/11, Bozar, Brussel

Bozar vraagt zich in een reeks workshops en conferenties af of er zoiets als digital art bestaat en hoe die er dan mag uitzien. ‘We’re in a state of post-flux!’

bozar.be

8. FILM DUO PETER BROSENS EN JESSICA WOODWORTH

10/11, Cinematek, Brussel

Regisseursduo Peter Brosens en Jessica Woodworth toont waar het de inspiratie voor wonderlijke cinema als Khadak en Altiplano vandaan heeft gehaald. Brosens’ State of Dogs en Martin Sulíks Záhrada, rug tegen rug.

cinematek.be

9. PARTY SMILE

7/11, Silo,Leuven

Smile probeert u warm te houden in de winter met een Magnetron Label Night. De Jeugd van Tegenwoordig (foto) en de elektrofunk van Seymour Bits, live in Leuven.

silo.be

10. FILM KLASSIEKE EN EIGENTIJDSERUSSISCHE CINEMA

Tot 28/12, Flagey, Brussel

Van Sergej Eisensteins Aleksandr Nevskiy tot Andrei Zvyagintsevs The Banishment: Flagey presenteert acht films die de evolutie van de Russische cinema onderstrepen – oftewel: een combinatie van jong geweld en oude zakken.

flagey.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content