AGENDA: ZA 7/05 – VR 13/05

1

1. MUZIEK

OORKNAL

7/5, Muziekodroom, Hasselt

Muziekodroom gooit zijn deuren wijd open voor Oorknal. Een doedag voor muzikanten, met workshops over ‘De Vetste Riffs’, een reeks lift- en garageconcerten en lessen in hoe u nu precies die wobbelende dubstepbeats producet.

muziekodroom.be

2. FESTIVAL

LES NUITS BOTANIQUES

10-29/5, Botanique, Brussel

Agnes Obel, Caribou, dEUS, Low, Perfume Genius, Sufjan Stevens, Twin Shadow, The Tallest Man on Earth, Lilly Wood & The Prick (foto), Bill Callahan, The Boney King of Nowhere, Animal Collective, Girls in Hawaii en veel, veel meer: Les Nuits heeft weer een dijk van een affiche voor u opgesteld. botanique.be

3. FILM

GEORGE CLOONEY

Tot 13/6, Cinematek, Brussel

‘Vrouwen zijn verliefd op hem, mannen willen hem zijn.’ Bij zijn vijftigste verjaardag brengt Cinematek een nagenoeg volledige retrospectieve van George Clooney, de Cary Grant van deze tijd.

cinematek.be

4. FESTIVAL

64E FESTIVAL DE CANNES

11-22/5, Cannes

Nanni Moretti’s Habemus Papam, Lars Von Triers Melancholia, de Dardennes’ Le gamin au vélo, Terrence Malicks The Tree of Life én de nieuwe Almodóvar, Kaurismaki en Takashi Miike: uitzonderlijk schoon volk dingt dit jaar mee naar de Gouden Palm.

festival-cannes.com

5. FILM

TERRENCE MALICK

Tot 5/6, Cinema Zuid, Antwerpen

Vijf films in dertig jaar, verregaande mediaschuwheid en een halsstarrige afkeer van Hollywood: ook bij de release van The Tree of Life blijft Terrence Malick onze favoriete outsider van de Amerikaanse cinema. Een volledige retrospectieve van Badlands tot The New World. (Foto: Days Of Heaven)

cinemazuid.be

6. STRIPS/EXPO

ANDRÉ JUILLARD

Tot 22/5, Galerie Champaka, Brussel

Of hij nu over de 17e eeuw ( Wuivende Veder), de jaren 50 ( Blake & Mortimer) of vandaag ( Lena) tekent, telkens weet het werk van André Juillard de tijdsgeest te vatten. Galerie Champaka haalt dertig originele platen van zijn jongste Mezek naar ons land.

galeriechampaka.com

7. CONCERT

RAKETKANON + KINGDOM

7/5, 4AD, Diksmuide

4AD gaat een avondje hard met Raketkanon, met leden van Kapitan Korsakov en Tomàn in de bezetting, en Kingdom, het project van twee leden van Amenra en de drummer van Black Heart Procession. Veiligheidsschoenen, -helm en -bril zijn aangewezen.

4ad.be

8. FOTOGRAFIE

ALEX VANHEE: 20 JAAR CONCERTFOTOGRAFIE

7-22/5, Muziekodroom, Hasselt

Wellicht het bekendste frontstagegezicht van ’s lands club- en festivalpodia: De Morgen-fotograaf Alex Vanhee. Bij de twintigste verjaardag van zijn carrière strijkt de reizende expo van zijn werk neer in de Muziekodroom. muziekodroom.be

9. EXPO

LIGHT SPACE MODULATORS. HC GILJE

Tot 22/5, iMal, Brussel

Ergens op het raakvlak tussen beeldende kunst, podiumkunst en live-improvisatie zit het werk van de Noor HC Gilje. Met zijn Light Space Modulators speelt hij een spel van licht, geluid en architectuur in een wereld van – wij hebben ook geen idee wat het betekent – intermodaliteiten, interferenties, modulaties en resonanties.

imal.org

10. EXPO

MAKING THE MOMENTLAST FOREVER. MICHAEL BRADY

Tot 14/5, Galerie Ludwig Trossaert, Antwerpen

‘Slow down/You move too fast/Got to make the moment last.’ Galerie Ludwig Trossaert toont de geschilderde snapshots van Michael Brady, hedendaags impressionist. (Foto: Love Song)

galeries.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content